Cannes müjdesi!

Güncelleme Tarihi:

Cannes müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2017 21:51

Almanya, Avusturya ve Hollanda’nın yoğun ‘siyasi saldırısı’ altındaki Türkiye, Cannes’da gayrimenkul fuarında ilgi odağı oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye’ye daha yakından bakanların fırsatları gördüğünü belirterek, “Gayrimenkul sektörünün merakla beklediği yüzde 4’ü bulan tapu harçlarında indirimde son aşamaya gelindi. Yakında müjdeyi Maliye Bakanımız verecek” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki inşaat ve gayrimenkul projelerinde yatırım fırsatlarını yabancı fonlara tanıtmak için İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) liderliğinde çok sayıda sektör temsilcisi Fransa’nın Cannes kentinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarına katıldı. Yaklaşık 1 trilyon dolarlık yatırım fonlarının ilgiyle izlediği MIPIM 2017’de İstanbul, Balıkesir, Hatay, Beyoğlu gibi kent bazında büyük projelerini vitrine çıkarırken, İstanbul Yeni Havalimanı, Finans Merkezi gibi mega projeler de tanıtılıyor. 

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, 17 Mart akşamına kadar açık kalacak fuarın ikinci gününde Türk firmalarının yabancı yatırımcılarla bire bir görüşmeler yapmasını da planladıklarını belirterek, “685 metrekarelik İstanbul çadırımızla fuarda bu yıl çok daha güçlü bir konumdayız. Sayın bakanımızı da  yarın (bugün) 100 civarında büyük yabancı yatırımcının temsilcileriyle buluşturuyoruz. MIPIM’e katılan 23 bin profesyonel ziyaretçi, İstanbul’dan fuarı ziyaret edecek olan 500’den fazla profesyonelle masaya oturacak. İTO’nun İstanbul Çadırı’nın bu yılki teması ise ‘İstanbul: Two Continents, One City (İki Kıta Tek Şehir)’ olarak belirlendi. İstanbul’da küresel ölçekli mega projelerin inşası devam ediyor. Sadece yeni havalimanı 40 milyar dolarlık bir proje. Finans Merkezi projemiz de iki yıl içinde tamamlanacak. Birçok ülkenin ekonomisinden daha büyük ekonomisiyle İstanbul, yatırımcılar için kaçırılmayacak fırsatlar sunmaya devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

FIRSATLARI GÖRÜYORLAR

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise yabancıların Türkiye’de gayrimenkul alımına yönelik son dönemde getirilen teşviklerin devam edeceğini belirterek, tüm yatırımcılar için önemli olan ve satış değerinin yaklaşık yüzde 4’ünü bulan tapu harçlarının indirilmesine dönük çalışmalarda da son aşamaya geldiklerini açıkları. Özhaseki, “Sayın Maliye Bakanımız yakında bu konudaki müjdeyi detaylı şekilde açıklayacak” dedi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ise, “Tapu harcının  ilk konutunu alacaklarla ilgili çok cüzi rakamlara çekilmesi, mümkünse alınmaması gerekiyor. Tapu harcının ben yarıya düşmesi kanaatindeyim” dedi.

Haberin Devamı

Bir yabancı TV muhabirinin, Almanya ve Hollanda ile Türkiye arasındaki gerilimin Türkiye’ye yatırımları nasıl etkileyeceğini sorması üzerine de Özhaseki, “Bazı Avrupa ülkelerinin kendi seçimleriyle ilgili gündemleri var. Bu olanlar büyük ölçüde onunla ilgili. Öyle inanıyorum ki yakın zamanda bu gündem değişecek, başta Almanya ile olmak üzere ilişkiler de daha iyi olacak. Türkiye’ye daha yakından bakanlar yatırım fırsatlarını zaten görüyor”dedi. Aynı muhabirin, Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yardımları kesme ihtimalini sorması üzerine de “Türkiye birilerinin yardımına muhtaç değil. Sadece Suriye iç savaşı nedeniyle bizim ne kadar büyük harcama yaptığımız ortada” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEKİ FIRSATLARI GÖSTERMEYE GELDİK

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan ise MIPIM’in sektörün küresel ölçekteki en önemli etkinlikleri arasında olduğunu belirterek, “Bu fuar, kentlerin ya da ülkelerin gayrimenkul yatırım fırsatlarını göstermek ve tanıtmak için çok önemli. Amaç projeleri tanıtıp finansman ile buluşturmak. Biz de burada İstanbul’un ve ülkemizin fırsatlarını anlatıyoruz. Sadece biz geçen yıl 65 bin konut ürettik ki bu rakamda Avrupa’da birçok ülke konut üretmiyor” dedi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da “İstanbul’a yakışan temsil seviyesine ulaştık. Pazarlamadan ziyade ülkemizdeki sektörel büyümeyi ve devam eden projeleri anlatıyoruz, kurumsal yabancı yatırımcılarla buluşuyoruz” dedi. 

Haberin Devamı

BEYOĞLU’NUN PROJELERİ VİTRİNDE

BEYOĞLU Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, MIPIM’de Beyoğlu bölgesindeki 35 firmanın 47 projesini tanıtmak amacıyla katıldıklarını belirterek, “Adeta Beyoğlu çıkarması yapıyoruz. Bu 47 projenin içinde Galataport, Haliçport, Taksim 360, Okmeydanı, Piyalepaşa İstanbul, Örnektepe gibi 6 proje var ki bu projeler Türkiye’nin de en büyük projeleri arasında yer alan Beyoğlu’nun vitrin projeleri. Burada 1 trilyon dolar değerinde yabancı fonların temsilcileri  projelerimizle yakından ilgileniyor. Beyoğlu her dönem yabancı yatırımcının gözdesi oldu ve bu gelecekte de devam edecek” dedi.

Cannes müjdesi

Haberin Devamı

RAKAMLARLA MIPIM

23.000

Ziyaretçi sayısı

2.600

Stand açan firma sayısı

1.000

Sergilenen proje sayısı

90

Katılan ülke sayısı

5.300

Fuara katılan uluslararası yatırımcı sayısı

520 

Türkiye’den 223 firmayı temsilen katılan kişi sayısı

1800 m2

İstanbul Çadırı dahil Türk  firmalarının toplam stant alanı 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!