Can dostlar abonesi!

Güncelleme Tarihi:

Can dostlar abonesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 21:40

Dijital dünyanın öne çıkan iş modelleri arasında yer alan aylık ödeme sistemine sahip olan abonelik modeli, evcil hayvan ürünlerini de kapsamaya başladı. ‘Banamama’ adındaki girişim, evcil hayvan sahiplerinin belirli bir ürünü düzenli olarak tedarik etmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

ABONELİK modeli, girişimlerin üzerine odaklandıkları alanların başında yer alıyor. Filmlerden günlük ihtiyaçlara kadar birçok farklı kategoriyi sayabilmek mümkün. Bu kategorilere evcil havyanların ihtiyaçları için seçenek de eklendi. Koç Üniversitesi’nden mezun olan Emre Özdemir ve Ege Ilgaz Şencan’ın hayata geçirdiği Banamama, evcil hayvanların mama ve diğer ihtiyaçları için belirlenen sürelerde abonelik modelini sunuyor.

Banamama’nın sürekli yapılan evcil hayvan maması tedariğini kolaylaştırmak için yola çıktığını belirten Emre Özdemir, “Bunun yanında bakım ürünü tedariki, sağlık ve eğitim konusundaki bilinçsizlik, veterinere ulaşma kolaylığı ve bu gibi hizmetlerin hepsini bir çatı altında toplayıp bir platform olarak çözüm sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

12 FARKLI MARKA

Banamama.co internet sitesine giriş yapan kullanıcıların evcil hayvan cinsini ve daha sonra hali hazırda kullanılan mamayı seçtiklerini söyleyen Özdemir, “Mamayı seçtikten sonra kullanıcılar özel bir teslimat döngüsü oluşturup onaylıyor. Ondan sonra biz sizin yerinize mama durumunuzu takip edip girmiş olduğunuz adrese, sizin tekrar tekrar sipariş vermenize gerek kalmadan yolluyoruz. Siparişler sizin düzenlediğiniz tarihte gelirken ödemeyi de tek seferde değil mamanız evinize gelmeden önce almış oluyor” diye konuştu.

Sitede, 12 farklı marka ve bütün ürünlerinin bulunduğunu kaydeden Emre Özdemir, şunları söyledi: “Biz kaliteli ve sağlıklı kabul edilen markalarla çalışmayı kendimize ilke edindik. Herhangi bir marka bizde o an bulunmuyorsa kullanıcımızın isteği üzerine anlaşıp o markayı getirme sözü de veriyoruz. Şu an İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan toplam 458 düzenli kullanıcımız bulunmaktadır.”

Şu anda İş Bankası’nın destek verdiği hızlandırma programı Workup’ta yer aldıklarını dile getiren Özdemir, “Workup’ta 1.5 ayı geride bıraktık ve gerçekten hem mentörlerin hem de ekibin ilgileri, bizim gibi buradaki diğer girişimlerin de hevesini ve heyecanını besliyor. Sadece 1.5 ay olmasına rağmen, geldiğimizden beri büyüme olarak çok iyi rakamlar yakaladık. Bundan sonra da burada yapacağımız işbirlikleriyle çok daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Elimizden geldiğince de bu ekosistemdeki diğer girişimlere yardımcı olup yardımlaşmayı ve ‘giveback’ kültürünü de desteklemeye çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

1.5 MİLYON TL DEĞERE ULAŞTI

ÖZDEMİR, şu ana kadar tohum yatırım aldıklarını belirterek, “Girişimimizin değerlemesi şu anda 1.5 milyon TL’ye ulaştı. Ancak sözleşme gereği anlaşma hâlâ devam ettiği için şu an miktarı söyleyemiyoruz” dedi.

HAFTANIN YATIRIMI

AKILLI KUMAŞA 350 BİN DOLAR YATIRIM

KUMAŞIN kullanıldığı tüm giysi ve eşyaları akıllandırmak üzere yola çıkan ‘Thread In Motion’, küresel bir marka olma yolunda ilerlemek adına ilk büyük adımını atarak 350 bin dolarlık yatırım aldı. Girişim, yatırım aldığı isimler, üretimde işbirliği yaptığı Reisoğlu İplik ve melek yatırımcı Ebru Dorman oldu. İlk yatırım turuyla birlikte Thread In Motion, ağustos ayında Londra ve 2017 yılı son çeyreğinde ise ABD’de ofis açarak dünya çapında çıkış yakalamayı amaçlıyor. Bu yılın başında ilk ürünü akıllı mont Skadi Jacket’ı geliştiren Thread In Motion yakın dönemde bir eldiven ve takım elbise markası ile de iş birliği yaptı. Konu hakkında bilgi veren şirketin kurucu ortağı Kadir Demircioğlu, “Dünyanın ilk akıllı takım elbisesi bir Türk markasıyla çıkacak. Ayrıca Endüstri 4.0’a geçişte önemli bir örnek teşkil edecek, akıllı eldivenler de üretim aşamasında” diye konuştu.

Haberin Devamı

ACL TESLİM’E YENİ YATIRIM GELDİ

AYNI gün ve özel teslimat dikeyinde bir platform olarak hizmet veren ACLteslim, Revo Capital ve İstanbul Startup Angels’tan ikinci tur yatırımını aldı. Bu yatırım turunda mevcut yatırımcılar yanında İstanbul Startup Angels ve üyelerinden Hande Enes’de katıldı. Yatırım miktarı ise açıklanmadı. Aldığı ikinci tur yatırımıyla, ACLteslim özellikle sözleşme/imza toplama hizmetini (ters lojistik) daha da geliştirmeyi ve hızlı hizmet sunduğu dağıtım alanlarını arttırmayı hedefliyor. 2016’dan bu yana 50 bin’den fazla teslimatı gerçekleştiren girişim, yerel olarak belirli alanlarda çalışan dağıtım firmalarını ve kişileri organize ediyor. Bu sayede geniş bir dağıtım ağına sahip oluyor ve platformu üzerinden müşterilerinin ihtiyaçlarına anında çözüm üretiyor. 2017 itibariyle Türkiye çapında büyümesini sürdürmeyi hedefleyen ACLteslim, yurtdışı pazarlarına sunabileceği hizmetler üzerinde de çalışmaya başladı.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİ ETKİNLİĞİ

INTEL TÜRKİYE’DEN AI ETKİNLİĞİ

Intel Türkiye, 29 Haziran’da Boğaziçi Üniversitesi’nde Yapay Zekâ (AI) konusunda workshop düzenliyor. Makine Öğrenmesi ve Derin Öğrenme temelleri hakkında bilgi edinmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, adım adım uygulamalı olarak atölye çalışmaları yapılacak. Etkinlik boyunca, AI becerilerinizi geliştirebilecek, yeni ve heyecan verici AI projeleri hakkında bilgi edinecek ve diğer benzer düşünen AI topluluğu ve Intel uzmanlarıyla tanışabileceksiniz. Etkinlik ücretsiz olarak düzenleniyor.

YURTDIŞINDAN BAŞARILI 3 GİRİŞİM

1- FRESHLY’E NESTLE DESTEĞİ

Talebe göre sağlıklı yemek dağıtımı yapan Freshly, Nestlé liderliğinde 77 milyon dolarlık yatırım turunu kapattı. Girişimin bugüne kadar aldığı yatırım miktarını 107 milyon dolara çıkaran seri C yatırımı, Insight Venture Partners, White Star Capital ve ighland Capital Partners katılımıyla gerçekleşti.

Haberin Devamı

2- KENDİNİ TOPLAYAN YORGAN

Dağınık yataklar en büyük problemlerimiz başında geliyor. Bunun için harekete geçen ‘SmartDuvet’ adındaki girişim kendini toplayan bir yorgan geliştirdi. Ayrıca akıllı yorgan, kullanıcıların istedikleri sıcaklığa göre ısıtma da sağlıyor.

3- KREDİ KARTLARINIZI ORGANİZE EDİYOR

Tally adındaki girişim, kullanıcıların kredi kartlarını organize ediyor. Harcamaları ve ödemelerin takvimini takip eden Tally, bu sayede kullanıcıların gereksiz yere faiz ödemelerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

GİRİŞİMCİLERE ÖNERİLER

EMRE ZORLU’DAN 5 TAVSİYE

ZORLU Holding, Vestel ve Vestel Ventures Yönetim Kurulu üyesi olan Emre Zorlu, iş hayatında sıra dışı yaklaşımları ve farklı fikirleri destekleyen, her yaptığı işe yenilik katmaya odaklanmış, girişimci dostu bir iş insanı. Aynı zamanda Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyesi olan Emre Zorlu’nun girişimcilere tavsiyeleri şu şekilde:

1- ‘Akıllı para’ya odaklan: Paraya odaklanmak yerine size yatırım yapan kişi veya kurumun tecrübesi, networkü, size sunabileceği fırsatlar, o çevre aracılığıyla açılabilecek kapılar sizi çok daha iyi yerlere taşıyabilir. Parayı veren fonun diğer özelliklerini de iyice incelemek lazım. Bazen daha az para verip, başka kaynakları ortaya çıkaracak yatırımlar bulabilirsiniz. Önemli olan paranın büyüklüğü değil, yaratılacak sinerji, beraber çalışabileceğin partner olarak görebileceğin bir yatırımcıdır.

2- Sosyal girişimciliği unutmayın: Girişimci bir probleme odaklanarak girişimini oluşturmak durumunda. Bu sadece, farklı sektörlerden firmaların değil toplumun ihtiyacı olan problemlerle ilgili bir iş fikri ya da girişim de olabilir. Toplumsal ihtiyaçların çözümünün sadece kâr amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşlarının işi olduğunu düşünmeyin. Girişim fikrinizi oluştururken, sosyal girişimciliği de bir alternatif olarak görebilirsiniz.

3- Fikrinizi paylaşmaktan çekinmeyin: Hiçbir bilgiyi sadece 0’lar ve 1’ler olarak kodlamamalısınız. Kötü fikir yoktur, her fikre açık olun. Girişiminize dair fikirlerinizi her zaman paylaşın. Aldığınız olumlu veya olumsuz her geri bildirimi mutlaka not edin. Hiçbir fikir ilk çıktığı haliyle hayata geçmez. Geri bildirimlerle daha güçlü hale gelir. Fikir paylaştıkça büyüyen bir şeydir.

4- Rekabete ve piyasa koşullarına hazır olun: Girişimciler, “Dünyanın en iyi fikrini buldum, hiçbir rakibim yok!” diye düşünür çoğu zaman. Oysa gerçek hayat hiç de öyle değildir. Girişimcilerin dünyası da son derece rekabetçidir. Her gün bir yenilik keşfetmeniz gerektiğini bilin. Üstelik bulduğunuz fikir gerçek hayatta uygulanabilir olmayabilir. Önemli olan başarısızlıktan ders almak, öğrenilen ders ile olabilecek en hızlı şekilde yeniden başlamaktır.

5- Takım halinde çalışmayı öğrenin: En önemli şey yeteneklerden oluşan bir takım halinde çalışabilmek. Hiçbir işi tek başına yapamazsın. Başarılı olmak için iyi bir takım bir arada çalışmalı. Tek bir uzmanlığın yeterli olmadığını bilin. Ürünü geliştirdiniz fakat işin hem finansal tarafına hem de satışına hakim olmalısınız. Bunun için her zaman iyi bir takıma ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!