Cameron’dan jet soruşturma emri

Güncelleme Tarihi:

Cameron’dan jet soruşturma emri
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 10:35

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkedeki bankacılık sistemine duyulan güvenin kaybedilmesine neden olan Barclays skandalıyla ilgili soruşturma açılması yönündeki baskılara yanıt verdi.

Haberin Devamı

Cameron, bankacılık sektörünün profesyonel ve kültürel standartlarının değerlendirilmesi için bir parlamento soruşturma komisyonu kurulması emrini verdi. Geçtiğimiz yıl yaşanan telefon dinleme skandalıyla İşçi Partisi’nin eline büyük bir siyasi koz geçtiğini düşünen Cameron ve Maliye Bakanı George Osborne, bankacılık sektörü soruşturmasını kullanarak rüzgarı tersine çevirmeye çalışacak.

Bankacılar parmaklıkların arkasına mı gidecek?     Â
Dünyanın en büyük bankalarından Barclays’de yaşanan faiz oranı skandalına karışan bankacıların sahtekarlık suçlamasıyla yargılanabileceği belirtildi.

Ciddi Sahtekarlıklar Dairesi’nden (SFO) yapılan açıklamada, Londra Bankalar Arası Faiz Oranı’nı manipüle eden banka yöneticileri hakkında dava açmanın mümkün olup olmadığının değerlendirildiği belirtildi. SFO’nun açıklamasından kısa bir süre sonra ise Başbakan David Cameron soruşturma başlatılacağını duyurdu.
Â

   Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!