Çalışan verimliliği kamu ve özel sektör gündeminde

Güncelleme Tarihi:

Çalışan verimliliği kamu ve özel sektör gündeminde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 17:45

Dijital dönüşüm ile birlikte iş yapma modelleri ve çalışanların ofis ortamına bakış açıları değişime uğradı.

Haberin Devamı

Önceleri ofis mobilyası konusunda bir standart yokken artık iş yerinde çalışanların performansını artırmak üzerine hazırlanmış iş sağlığı ve güvenliği kuralları ve bunu göz önünde bulunduran sağlıklı, ergonomik ve sosyalleşmeye imkân tanıyan ofis mobilyaları tercih ediliyor.

Son dönemde kamu kuruluşlarında ve özel sektörde yöneticilerin çalışanların verimliliği üzerine ciddi çalışmalar yaptığına vurgu yapan Bürotime Ürün Yöneticisi Birtan Baç, tüm bu ihtiyaç ve gereksinimlere uygun konseptler geliştirdiklerini belirtti.

HEDEF ÇALIŞANLARIN MOTİVASYONUNU ARTIRMAK
Çalışanların motivasyonunu ve üretkenliğini artırmak için, ortamdaki sesten ışığa, koltuğun rahatlığından masanın konumuna kadar İş Sağlığı ve Güvenliği’nde birçok madde olduğunu belirten Baç, Bürotime’ın insan sağlığını koruyan, yaşam kalitesini iyileştiren ve kullanıcıya iç mekân hava kalitesi yüksek ortamlar sunması olduğunun altını çizerek “Çalışanların en az dokuz saatlerini geçirdikleri çalışma ortamında onların rahat ve konforlu bir sandalyede çalışması ve kullanışlı bir masada oturması büyük önem arz ediyor” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

EN STRESLİ İŞ ORTAMI ÇAĞRI MERKEZİ
İş dünyasında çalışanların verimliliği üzerine araştırmalar yaptıklarının da altını çizen Baç, “Örneğin; dünyanın en stresli işleri arasında ilk sırada ‘Çağrı Merkezi Temsilciliği’ geliyor. Çağrı merkezi çalışanlarının en büyük sorunlarının başında, telefonda saatlerce müşterilerle konuşmak ve gürültüye maruz kalmak geliyor. Metrekareye düşen çalışan sayısı çok fazla olan çağrı merkezi ofisleri, genellikle tek düze ve özensiz ofis mobilyalarından oluşuyor” açıklamasında bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!