Çalık Grubu, Arnavutluk Telekom'u devraldı

Güncelleme Tarihi:

Çalık Grubu, Arnavutluk Telekomu devraldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 11:17

Çalık Grubu, özelleştirme ile yüzde 76'sını satın aldığı Arnavutluk'un telekomünikasyon şirketi Albtelecom'u resmen devraldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Çalık Grubu, özelleştirme ile yüzde 76'sını satın aldığı Arnavutluk'un telekomünikasyon şirketi Albtelecom'u resmen devraldığını açıkladı.

Çalık Grubu'ndan yapılan açıklamada, Albtelecom'un özelleştirme ihalesini kazanan grubun, 28 Eylül Cuma günü itibarıyla sabit hatlı telefon hizmetleri sunan telefon operatörü Albtelecom ve GSM operatörü Eagle Mobile şirketinin hisselerini 120 milyon avro ödeyerek resmen devraldığı bildirildi.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, konuya ilişkin değerlendirmesinde, üç yıla yaklaşan zor bir sürecin ardından Arnavutluk'un en büyük ve önemli özelleştirmelerinden birini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye ve kardeş Arnavutluk için hayırlı ve uğurlu olsun. Arnavutluk halkının beklentilerine cevap vermek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

Verilen bilgiye göre, Çalık Grubu, Albtelecom'un yüzde 76'lık hissesinin özelleştirilmesi için 6 Mayıs 2005'te açılan ihalede, 120 milyon avro ile özelleştirme için en yüksek teklifi veren katılımcı olmuştu. İhale, bir seferde en yüksek meblağlı doğrudan yatırımı getiren özelleştirme olması açısından Arnavutluk için büyük önem taşıyor.
Bu arada, bünyesinde sabit hatlı telefon operatörü Albtelecom'u ve Eagle Mobile GSM operatörünü barındıracak yeni şirketin adı CT Telekom olarak belirlendi.

CT Telekom'un yüzde 80'i Çalık Enerji A.Ş'nin telekomünikasyon alanındaki kuruluşu CETEL'e, yüzde 20 hissesi ise Türk Telekom'a ait bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!