Çakan: YİD projelerinde anlaştık

Güncelleme Tarihi:

Çakan: YİD projelerinde anlaştık
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2001 15:30

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, 29 yap-işlet-devret projesiyle ilgili tebligatların, yılbaşından önce yapılması konusunda görüş birliğine varıldığını bildirdi.

Devlet Bakanı Derviş ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Zeki Çakan, Enerji bakanlığında, bürokratların da katıldığı toplantıda biraraya geldi.

Çakan, yaklaşık bir saat süren toplantı sonrası yaptığı açıklamada, enerji konusunda Hazine ile uyum içinde çalıştıklarını söyledi.

DERVİŞ: BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Devlet Bakanı Kemal Derviş de, biraraya gelmelerinin olağan olduğunu vurgularken, ``ayda iki üç kez, düzenli olarak`` biraraya geleceklerini bildirdi.

Enerji konusunun Türkiye`nin çok önemli bir sektörü olduğuna işaret eden Derviş, Hazine dışında diğer ilgili kuruluşların da zaman zaman birlikte çalışacaklarını kaydetti.

Derviş, enerji sektöründe daha yeni, üretken ve yapıcı bir düzenleme getirmeye çalışacaklarını anlatırken, ``yavaş yavaş da başarılı olacağız`` dedi.

Derviş herşeyi birlikte hazırlayacaklarını, bu sayede de bir takım uyumsuzlukların ortadan kalkacağını kaydetti.

Bu arada yetkililer, 29 yap-işlet-devret projesine dönük şirketlere yapılacak tebliğatın, ``gelin el sıkışalım`` anlamına geldiğinin altını çizdiler.

Ayrıca Enerji piyasası kurulu`nun çalışma esaslarıyla ilgili yönetmeliğin de, Bakanlar Kurulu`nda imzaya açıldığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!