Çağlayan: Futbolcu ihracatında öndeyiz İspanya rakip değil

Güncelleme Tarihi:

Çağlayan: Futbolcu ihracatında öndeyiz İspanya rakip değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 00:00

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İspanya-Türkiye Yatırım ve İşbirliği Zirvesi için gittiği Madrid’te, iki ülkenin bir birine rakip olmadığını, tamamlayıcı niteliklere sahip olduğunu vurguladı.

Türkiye ile İspanya arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri çok daha yüksek seviyeye çıkarmak için koşa koşa İspanya’ya geldiğini söyleyen Çağlayan, Mesul Özil, Hamit Altıptop, Nuri Şahin, Arda Turan ve Mehmet Topal’ın İspanya’da forma giydiğini hatırlattı ve “Biz size futbolcu ihracatı yapıyoruz. Mal satımında ticaret İspanya lehine ancak futbol ticaretinde Türkiye önde” dedi.
AB’nin yükünü alırız
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AB’ye tam üyelik konusunda da, AB’nin Türkiye’ye ikiyüzlü bir tutum sergilediğini belirterek, “Türkiye, bugünkü yapısıyla AB üyesi olduğu zaman AB’ye yük katmaya değil, AB’nin yükünü almaya gelecek olan bir ülke” dedi. AB’ye tam üyelik konusunun Türkiye’nin olmazsa olmazı olduğunu belirten Çağlayan, İspanya’nın bu konudaki desteğine teşekkür etti. Çağlayan, şöyle konuştu:  “Avrupa’nın liderleri de, özellikle Almanya, Fransa kendi halklarına, AB’de yaşanan bu sıkıntının, ekonomik darboğazın kendi ülkelerine ne sıkıntılar getireceğini net anlatmalı. Üzüntüyle görüyoruz ki, Fransa Devlet Başkanı sanki her türlü sorununu halletmiş, kendi ekonomik meselelerini çözmüş gibi, tarihçilerin karar vermesi gereken bir konu üzerinde görüş açıklıyor. Ermenilere 3-5 oy almak için resmen popülistlik yapmaya devam ediyor. Ben de buradan Sayın Sarkozy’ye diyorum ki, önce kendi ülkenle uğraş, bırak başka ülkeyle uğraşmayı.”
Zafer Çağlayan, Türkiye’nin sadece yatırım yapılabilecek, mal satılacak bir ülke olmadığını belirterek, coğrafya itibariyle İspanyolların Türkiye’yi, Türkiye’nin de İspanya’yı sıçrama noktası olarak görmesi gerektiğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!