Çağlar'ın dosyası Bursa'da

Güncelleme Tarihi:

Çağların dosyası Bursada
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

BURSALI işadamı, eski milletvekili Cavit Çağlar ile Mevduat Sigorta Fonu'na devredilen eski bankası İnterbank'ın 9 yöneticisinin de aralarında bulunduğu 37 sanıklı dolandırıcılık davasıyla ilgili dosya, Bursa Adliyesi'ne geldi. Çağlar ve diğer sanıklar, Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 10'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

İstanbul'da Ağır Ceza Mahkemesi'nin yetkisizlik kararı vermesinden sonra Çağlar ve 37 sanıkla ilgili bir çuval dolusu dosya Bursa Adliyesi'ne gönderildi. Kura çekiminden sonra davanın 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi karara bağlandı. Mahkeme, dosyayı incelemeye alırken, dava için önümüzdeki günlerde gün verileceği bildirildi. İddianamede 73 trilyonluk para cezası da isteniyor. 37 sanık şunlar:

Cavit Çağlar, oğlu Mustafa, dayısı Şükrü Şankaya, Şenol Şankaya, Salih Güney, Sebahattin Boylu, Emir Atilla Berk, Şenol Ormanlı, Engin Evcil, Ahmet Bozan, Orhan Özgeç, Raşit Öztürk, Ahmet Madran, Ufuk Uğur, Alper Akınvar, Ersin Şenöz, İsmail Dalfidan, Oktay Girtine, İsmail Hakkı Helvacı, Ömer Mutlugil, Turan Ölmez, İsmail Nazilli, Mustafa Yakışır, Hakkı Er, Celal Sezer, Namık Artan, Ali Pamir, Fevzi Sapan, İbrahim Şen, Atilla Vezir, Yalçın Kuluk, Mehmet Çakışır, Muhammed Polat, Aymet Daylan, Ahmet Karaviş, Yücel Cacan, Özcan Selamet.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!