Büyükçekmece’de butik yaşamın kapısını açıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyükçekmece’de butik yaşamın kapısını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2011 00:00

Büyükçekmece’de tamamlanan Ekin Konakları, her biri Büyükçekmece Göl Vadisi panoramasını gören 13 adet konaktan oluşuyor. Özakın İnşaat’ın hayata geçirdiği Ekin Konakları’nda fiyatları 1 milyon 150 bin dolardan başlayan müstakil villaların satışlarında dolar kuru 1 lira 60 kuruş olarak sabitleniyor.

Haberin Devamı

EKİN Konakları, Büyükçekmece’de butik bir proje olarak hayata geçiyor. Her biri Büyükçekmece Göl Vadisi panoramasını gören 13 adet konaktan oluşan Ekin Konakları, toplam 26 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Hemen teslim özelliğine sahip Ekin Konakları’nda 6 adet villanın büyüklüğü 674 metrekare olurken, 7 villanın büyüklüğü ise 605 metrekare. E-6 Hadımköy gişelerine oldukça yakın konumda bulunan Ekin Konakları’nda satış süreci devam ediyor. Özakın İnşaat’ın hayata geçirdiği Ekin Konakları’nda yeni bir kampanya başlatıldı. 15 Kasım’a kadar geçerli olan kampanyaya göre fiyatları 1 milyon 150 bin dolardan başlayan müstakil villaların satışlarında dolar kuru 1 lira 60 kuruş olarak sabitleniyor.

Kuru sabitledi

Büyükçekmece Hadımköy’de 26 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Ekin Konakları projesi 13 müstakil villadan meydana geliyor. Mimari tasarımlarının Suzan Sanlı Esin tarafından gerçekleştirildiği daireler 674 metrekare A tipi ve 605 metrekare B tipi olmak üzere 2 farklı seçenekte sunuluyor. Ekin Konakları projesinde müstakil konutların fiyatları 1 milyon 150 bin dolar ile 1 milyon 500 bin dolar arasında değişiyor. Yüzde 25 peşinatla konut sahibi olunabilen projede bankaların konut kredileri ile vadelendirme de yapılıyor. Özakın İnşaat tarafından başlatılan kampanya da bulunuyor. Kampanyaya göre dolar kuru 1 lira 60 kuruş olarak sabitleniyor.

Haberin Devamı

Projede yaşam başladı

Büyükçekmece Ekin Konakları’nda her bir konak Büyükçekmece Göl Vadisi’ni farklı bir panoramayla izliyor. Birbirlerinin manzaralarını kapatmayacak şekilde konumlandırılmış 13 konak, deniz, göl ve vadi manzarasını biraraya getiriyor. Projenin bir özelliği de her evin kendine ait bahçesi olması. Bu bahçeler 1300 metrekare ile 1600 metrekare arasında değişiyor. Projede yaşam başlarken, daireler hemen teslim ediliyor. Ekin Konakları yetkilileri, “Ekin Konakları’ndaki her konutu inşa ederken, bunların yüksek prim yapacak birer gayrimenkul da olacağını bilerek ama bunun yanında en çok içinde yaşayacakların mutluluk duyacakları, eser niteliğinde bir yaşam alanı yaratmak istedik” diyerek projenin hayata geçirilme amacını kısaca özetliyor.

Haberin Devamı

Konutların bağımsızlığı sağlandı

PROJENİN mimarı Dr. Suzan Sanlı Esin, Ekin Konakları’nda, ilk eskizden son uygulama aşamasına kadar, hem iç hem de dış mekan kurgusunda alışılmış uygulamalardan ayrışan, özgün bir mimari tasarım benimsediklerini belirterek, projeyi şöyle anlatıyor: “Net geometrik biçimlerin yalın kompozisyonunu doğal ahşap malzemeyle birleştirilerek heykelvari yapılar kurguladık. Arazinin sunduğu olanakları da değerlendirerek, 13 konağı birbirinin ışığını ve manzarasını kesmeyecek şekilde konumlandırdık. Arazinin tatlı eğimi ile oluşan kot farkını en rahat biçimde aşan yol düzeni ile farklı kotlara oturtulmuş konutların bağımsızlığını sağladık. Ekin Konakları’nda yaşayacak olanlara, bir sitenin parçası olmaktan çok, bağımsız, müstakil bir evde yaşadığını hissettirmeyi amaçladık. Aynı zamanda parçalı kütlelerin sağladığı hareketlilikle ve 13 konağın farklı dönen kurgusuyla, renkli perspektifler yakalanan bir mahalle dokusu ortaya çıkarmayı amaçladık.”

Haberin Devamı

Eğitim kurumlarına yakın

EKİN Konakları, metropol yaşamının gürültüsünden ve görüntü kirliliğinden uzak bir yaşam vaad ediyor. Konumu itibariyle İstanbul’un karmaşasından uzak bir yaşam vaad eden Ekin Konakları, bölgedeki bir çok büyük alışveriş merkezi, hastane ve eğitim kurumlarına yakın bir konumda bulunuyor. Kültür 2000, Mev, Mef, Alkev, Bilfen, Yıldızlar, Bahçeşehir Kolejleri, İstanbul International Community School, Fatih, Beykent, Arel Üniversiteleri, Ekin Konakları’na çok yakın mesafede bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!