Büyük marketlere ceza

Güncelleme Tarihi:

Büyük marketlere ceza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, geçen hafta büyük alışveriş merkezlerinde, etiketleme, garanti belgesi ve Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu ile ilgili yaptığı denetlemelerde, 13 mağazaya toplam 13 milyar lira ceza kesti.

Sanayi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, geçen hafta, Ankara, İstanbul ve İzmir'de Bauhaus, Beğendik, Carrefour, Continent, Contour, Gima, Hosta, İsmar, Kipa, Metro, Migros, Praktiker, Real, Tansaş, Yimpaş ve Yeni Karamürsel Mağazaları (YKM) gibi büyük alışveriş merkezlerinde eş zamanlı denetimler yapıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un etiketleme, garanti belgesi ve Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu ile ilgili maddeler çerçevesinde yapılan denetimlerde, Carrefour (İstanbul), Kipa ve Tansaş (İzmir) sınıfı geçerken denetim, yapılan diğer 13 firmaya toplam 13 milyar lira ceza kesildi.

Alışveriş merkezlerine, bazı firmaların garanti belgesiz, Türkçe tanıtma kullanma kılavuzu olmayan mallarını satışa sundukları ve etiket mevzuatına uygun hareket etmedikleri gerekçesiyle ceza verildi.

Açıklamada, Sanayi Bakanlığı'nın, Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'da özel düzenleme getirilen, garanti belgesi, Türkçe tanıtma ve kullanma kılavuzu ile etiket denetimlerine, tüm Türkiye'de belirli periyotlarla devam edeceği bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!