'Bütün ülkeyi karanlığa gömeriz'

Güncelleme Tarihi:

Bütün ülkeyi karanlığa gömeriz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2012 14:55

Yunanistan'da, hükümetin mali krizle mücadele çerçevesinde ek gelir sağlanması amacıyla Yunan Elektrik Teşkilatı'nı (DEH) özelleştirileceğini açıklaması teşkilat yönetiminin (GENOP-DEH) sert tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

GENOP-DEH Yönetim kurulu başkanı Nikos Fotopulos, hükümeti, bu konuda adım atması durumunda şalterleri indirerek ülkeyi karanlığa gömmekle tehdit etti.

Elektrik kurumunun özelleştirilmesi durumunda vatandaşların elektriği daha yüksek fiyata satın alacağını savunan Fotopulos, “Bu konuda halkı bilgilendirmek için mücadele edeceğiz. Gerekirse grev yapacağız. Grev bizim anayasa ile garanti altına alınmış yasal silahımızdır. Olacaklardan biz sorumlu değiliz” dedi.

Fotopulos, Başbakan Andonis Samaras'ın, DEH'in özelleştirilmesiyle elektriğin ucuzlayacağını kanıtlaması durumunda itirazlarından vazgeçerek bu konuda kendisine yardımcı olacağını belirtti.

Bütün ülkeyi karanlığa gömeriz
YUNANLAR ÇÖPTEN YİYECEK TOPLUYOR

Haberin Devamı

Diğer yandan, DEH çalışanlarının da üyesi olduğu Panhelenik Mücadeleci İşçi Sendika Hareketi (PASKE) yaptığı açıklamada, DEH yönetiminin bu konudaki tutumunu desteklediğini açıkladı.

PASKE'den yapılan yazılı açıklamada, “ülkenin milli serveti ve ulusal ekonominin amiral gemisi olarak bilinen DEH'in parçalanarak ülkenin ekonomik ve siyasi rejimine yok pahasına satılmak istendiği” ifade edilerek, sendika çalışanlarının bu konudaki planların uygulanmaması için her halükarda ve ne pahasına olursa olsun mücadele etmeyi sürdüreceği belirtildi.

Bütün ülkeyi karanlığa gömeriz
90 BİN YUNAN ELEKTRİKSİZ KALDI

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu ise, hükümetin özelleştirmeler konusunda kararlı olduğunu belirterek, DEH yönetiminin tehdit ve şantajlarına boyun eğmeyeceğini söyledi.

DEH yönetiminin, ana muhalefet Radikal Sol İttifak SYRİZA Lideri Çipras tarafından yönlendirildiğini iddia eden Kedikoğlu, hükümetin vatandaşları ve hassas kesimleri savunmasız bırakmayacağını, toplum sağlığıyla ve ülkenin turizmiyle oynanmasını izin vermeyeceğini kaydetti.

Haberin Devamı

Başbakan Samaras, önceki gün parlamentoda güvenoylaması öncesinde yaptığı konuşmada, hükümetin özelleştirmelerden büyük gelir sağlamayı umduğunu belirterek, bu konuda Devlet Demir Yolları'nın (Trainose) ve Yunan Elektrik Teşkilatı'nın birinci sırada yer aldığını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!