Bütün uçaklar benim, istediğimle uçarım

Güncelleme Tarihi:

Bütün uçaklar benim, istediğimle uçarım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2006 00:00

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir holdingin özel uçağına bindiği için kendisini eleştiren CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan’a, "Bütün uçaklar benim arkadaşlar. Bütün uçaklar vatandaşımızın hizmetinde, sadece benim değil, istediğimiz uçakla gideriz" yanıtını verdi.

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan’ın sözlü soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Ulaştırma Bakanlığı, insanımızın yirmi dört saatinde, vatandaşımızla iç içe bir bakanlık. Evden ’Bismillah’ deyip dışarıya çıktığınızda, Ulaştırma Bakanlığı’yla ilgili veya haberleşmeyle ilgili bir şeyle karşılaşacaksınız. Trafik sıkışırsa, Ulaştırma Bakanını anacaksınız; yol kapalıysa kardan, anacaksanız; telefonunuz çalışmıyorsa yine bizi anacaksınız. Sağ olun, herkes, bizi çok seviyor ve her gün yad ediyor" diye konuştu.

BİNDİK, UÇAMADAN İNDİK: "Bir gün Bulgaristan’dan gelen bir gurbetçinin telefonla arayıp, ’Sayın Bakan, ben şimdi Bulgaristan’dan Türkiye’ye doğru geliyorum. Lastiğim patladı ne yapacağım?’ diye sorduğunu" belirten Bakan Yıldırım, özel uçağa binmesinin gerekçelerini şöyle açıkladı: "Bu işin özü nedir, onu söyleyeyim: Türk Elektronik Sanayiciler Derneği’nin (TESİD) bir toplantısı var: AB Yolunda Türk Telekomünikasyon Sektörü. Fakat, aynı gün, benim, Mersin-Taşucu’nda açılacak bir tersane için orada olmam lazım, bir planlanmış programım var. Bu dernek, yabancı katılımcılar da var, ’Biz bu toplantının açılışını illa sizin yapmanızı istiyoruz. Bu çok önemli’ dediler, ısrar ettiler. Öğleden sonra benim Mersin’deki toplantım, kendimi ona göre planlamışım. ’Yahu biz oraya ulaşamayız, gidemeyiz’ dedikse de ’Yok, biz size uçak temin ediyoruz. Bizim için çok önemli’ dediler. ’Peki’ dedik, kalktık gittik. Toplantıyı yaptık, sonra bindik uçağa. Uçakta basınç düştü kabinde. Daha kalkar kalkmaz döndük, indik, seyahati gerçekleştiremedik. Sonra, bir gün sonra, işte, ’Bakan, filanca holdingin uçağıyla gitti’. Ben, uçak kimindir, nedir. Bizim muhatabımız, bu TESİD. Bunlar, uçağı kiralamışlar. Genellikle Türkiye’de, gerek iş adamlarının jetleri gerek şirketlerin uçakları ticari olarak tescillidir. Kendi ihtiyaçlarında kendileri kullanır, sair zamanda da kiraya verirler. Kaldı ki bütün uçaklar benim arkadaşlar. Bütün uçaklar vatandaşımızın hizmetinde, sadece benim değil, istediğimiz uçakla gideriz. Yani, birisinin uçağına bindik diye, hemen her şeyi bırakıp onun hizmetine mi gireceğiz. Yanlış iş olmaz bizde. Kurallar, kaideler neyse onun gereğini yaparız, kaldı ki de nasip olmadı, uçakla da gidemedim."

ÇUKUROVA’YA MI AİTTİ: CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, önergede, İstanbul’da Telekom’la ilgili uluslararası bir toplantıya katılan Yıldırım’ın, toplantının uzaması nedeniyle Mersin’de katılacağı açılış törenine geciktiği, bu nedenle özel uçakla Mersin’e yetiştirildiğini, kendisini İstanbul’dan Mersin’e götüren uçağın Çukurova Holding’e ait olduğunun iddia edildiğini belirtmişti. Arslan, bu uçağın söz konusu holdinge ait uçakla gittiği iddiasının doğru olup olmadığınış, bu holdingin Ulaştırma Bakanlığı’yla iş ilişkisi bulunup bulunmadığını, bu doğruysa Bakanlığıyla iş ilişkisi olan bir holdinge ait uçakla seyahat etmeyi etik olarak doğru bulup bulmadığını sormuştu. Arslan ayrıca Yıldırım’a, "Batı demokrasilerinde bu tür ilişkiler istifayla sonuçlanır. Bu iddialar doğru ise istifa etmeyi düşünüyor musunuz?" diye sormuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!