Bursaspor şampiyonluğu kaptı Fener 325 milyon lira eridi

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor şampiyonluğu kaptı Fener 325 milyon lira eridi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2010 00:00

Süper Lig Şampiyonluğunu Bursaspor’a kaptıran Fenerbahçe, dün İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) da darbe yedi. Fenerbahçe Sportif A.Ş.’nin hisseleri dün yüzde 18.57 düştü. Böylece Fenerbahçe’nin değerinde 325 milyon liralık erime yaşandı.

BURSASPOR’un Süper Lig’de bir devrime imza atarak şampiyonluk kupasını kaldırması, Fenerbahçe’ye yeşil sahaların yanısıra İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda da büyük darbe indirdi. Fenerbahçe’nin borsada işlem gören şirketi Fenerbahçe Sportif hisseleri dün 325 milyon lira birden eridi.

Hissede alıcı olmadı

Trabzonspor’la berabere kalıp, şampiyonluğu Bursaspor’a kaptıran Fenerbahçe Sportif’in hisseleri dün borsanın açılışının ardından hızla değer kaybetti. Seans açılır açılmaz Fenerbahçe hisselerine alıcının olmadığı işlemlerde yağmur gibi satış yaşandı.

İlk yarıda 163 milyon

Geçen hafta cuma günü 70 liradan kapanış yapan Fenerbahçe hisseleri seansın ilk 40 dakikasında en çok değer yitiren hisseler arasında yüzde 8.59 kayıpla ilk sırada yer aldı. Ardından artan satışlar eşliğinde ilk seansı 63.50 liradan tamamlayan hisse senetleri yüzde 9.29 değer yitirdi. Fenerbahçe’nin cuma günü 1 milyar 750 milyon lira olan piyasa değeri de ilk seansta 163 milyon lira eriyerek 1 milyar 587 milyon liraya geriledi.

Yüzde 18.57 çakıldı

Fenerbahçe Sportif hisseleri ikinci seansa da ciddi değer kaybıyla başladı. Seans açılışında değer kaybı yüzde 20’ye yaklaştı. Hisse senetlerinde yaşanan sert satışlarla birlikte hisse fiyatı 57 liraya geriledi. Gün sonunda 57.00 liradan kapanış yapan hisseler böylece günün tamamında yüzde 18.57 değer yitirdi.

1.4 milyar liraya geriledi

Böylece cuma günü 1 milyar 750 milyon lira piyasa değerine sahip olan Fenerbahçe Sportif hisselerindeki kayıp 325 milyon lirayı buldu. Bu erimeyle birlikte Fenerbahçe Sportif’in toplam piyasa değeri de 1 milyar 425 milyon liraya kadar düştü.

Fener’e ‘çelme’ takan Trabzon borsada düştü

TURKCELL Süper ligin son haftasını üçüncü sırada bitiren Galatasaray’ın borsadaki hisseleri 165 lira kapanışla yüzde 1.85 yükselerek piyasa değerini 330 milyon liraya çıkardı. Fenerbahçe’nin şampiyonluğunun önünde en büyük engel olan Trabzonspor, ligi beşinci sırada tamamlarken hisseleri ise 8.15 liradan yaptığı kapanışla yüzde 1.21 değer yitirdi ve piyasa değeri 204 liraya geriledi. Geçen yıl şampiyon olan ancak bu yıl ligde dördüncülüğü elde eden Beşiktaş hisseleri ise 3.86 liradan yüzde 2.03 kayıpla 154 milyon liralık piyasa değeri ile kapanış gerçekleştirdi.

2 milyar liranın üzerine çıkmıştı

FENERBAHÇE Sportif hisseleri, şampiyonluk şansının artması ile birlikte nisan ayının ortalarından itibaren borsada yükselişe geçmişti. Hisse senetlerine gelen taleplerle birlikte yaklaşık üç haftada 47 liradan 99 liraya kadar tırman Fenerbahçe Sportif hisselerinin değeri de 2 milyar TL’nin üzerine tırmanmıştı. Bu seviyelerden gelen kâr satışları ile hisse en son cuma günü 70 lira düzeyine gerilemişti.

Sönmez: Bursa marka olacak

BURSASPOR ’un Süper Lig’de şampiyon olmasının, Türkiye ve kent için bir devrim olduğunu söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı Celal Sönmez, şu değerlendirmeyi yaptı: “Kuruluşundan 46 yıl sonra Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Bursaspor’a emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu başarı, Bursa’nın ‘marka kent’ yolculuğuna büyük ivme kazandıracak. Bursa, bugün Türkiye’nin dördüncü büyük ekonomik gücü. İstanbul’un ardından bu ülkenin en çok ihracat yapan kenti Bursa. Türkiye’de üretilen her iki otodan biri Bursa’da yapılıyor. Türkiye’nin tekstil merkezi, gıda sanayii ve kış turizminin lideriyiz. Bu başarıların devamının da geleceğini umuyorum. Bursaspor’un başarılarının kalıcı olmasını temenni ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!