Bürokratın gafı ortalığı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Bürokratın gafı ortalığı karıştırdı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 14:47

Torba tasarının görüşüldüğü komisyona Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habib Soluk'un gafı damgasını vurdu.

Haberin Devamı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda torba yasa tasarısının bugünkü görüşemeleri gergin başladı. Komisyon başkanı Mustafa Açıkalın, oturumu açmak istedi. Muhalefet milletvekilleri oturum için yeterli sayı olmadığını ileri sürerek açılışa itiraz ettiler. Ortamın bir anda gerilmesi üzerine Başkan, toplantıya 15 dakika ara verdi.

Bu arada AKP'li vekiller komisyona çağrıldı. Yeterli sayısının bulunmasının ardından komisyon toplantısına başlandı. İlk olarak söz alan muhalefet milletvekilleri Başkan Açıkalın'ın, yetersiz sayıyla toplantı açmasına sert tepki gösterdiler. Başkan, kendisini savunurken, MHP Milletvekili Mehmet Günal, büyük bir kızgınlıkla ayağa kalkarak "Bağırma be bağırma" diye çıkıştı.

POLİS Mİ ÇAĞIRACAKSINSINIZ

Açıkalın ise "Bırakın burayı ben yönetiyorum. işime karışmayın" demesi üzerine Günal, "Yönet işte orada oturma. senden yönetmeni bekliyoruz, oturmanı değil" dedi. Başkan, "Lütfen sakin olun" dediği Günal, "Ne yapacaksın polis mi çağıracaksın" dedi.

Haberin Devamı

Bu tartışma kapanmıştı ki; hükümet adına toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, vekillerin kendisinden beklediği sorulara cevabı bürokratların vereceğini söyleyince ortam yeniden gerildi.

Mehmet Günal, "Sizin söyleyecek sözünüz yok mu sayın bakan? Bu kanunun arkasında mısınız deÄŸil misiniz?" dedi.Â

LANET OLSUN

Söz alan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise AKP'li vekillerin konuşmasına müdahale etmesine sinirlenerek, "Lanet olsun" deyip toplantıyı terketti.

MÃœSTEÅžAR GAFI

Torba Tasarının yap-işlet-devret düzenlemesinde değişiklik öngören maddesinin görüşüldüğü sırada çıkan bu tartışmalara Ulaştırma Bakanlık Müsteşarı Habib Soluk'un 'gafı' tuz biber oldu. Bakan Babacan, sadece Ulaştırma Bakanlığı'nın 30 milyar dolarlık YİD projesi programladığına işaret ederek, yanında oturan Müsteşar Soluk'a teknik açıklama yapması için söz verdi.

Soluk, yap-işlet- devret modelini anlatırken bu modelde devletin 'alım garantisi' verdiği gibi, hasılatın yüksek çıkması durumunda gelirden pay aldığını da vurguladı. Buna örnek olarak da Ankara Esenboğa Hava Limanı sözleşmesini gösterdi. 2010 yılında Esenboğa iç hatlarda öngörülen gelirden 5 milyon avroluk fazla oluştuğunu açıkladı. Ancak  dış hatlarda ise 3 milyon avroluk açık oluştuğunu anlattı. Ardından da Soluk, "2 milyon avro arttı, isterseniz bu geliri o şirkete verelim" deyince komisyonda büyük bir tepki oluştu. Babacan, yanındaki Müsteşara müdahale etmek istedi ama iş işten geçti.

Haberin Devamı

CHP Milletvekili Gürol Ergin, "Ne alakası var, biz onu mu söylüyoruz? Çok terbiye dışı bir hitap oldu" dedi. CHP'li Mustafa Özyürek, "Üslubunuza dikkat edin. Biz burada bürokrattan fırça mı yiyeceğiz" diye çıkıştı.  Vekiller Başkan Açıkalın'dan Soluk'u uyarmasını istediler.

Başkan da "Herhalde yanlış anlaşıldı, düzeltsin" dedi.

Bunun üzerine Müsteşar Soluk, "Efendim yanlış anlaşıldım. Hepinizden ayrı ayrı özür dilerim" dedi.

Gürol Ergin:  Özür yetmez, hatanı düzelt!

Soluk:  O zaman elinizi de öpeyim Hocam!

Ergin: Bırak el ayak öpmeyi de, gaf yapma!

Mehmet Günal: Tabii Bakan konuşmayınca arada bürokrat gidiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!