Bürokrat tanımazdan geldi Selçuk telefonda küfretti

Güncelleme Tarihi:

Bürokrat tanımazdan geldi Selçuk telefonda küfretti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2005 01:24

Enerji soruşturmasının kilit ismi müteahhit İbrahim Selçuk’un, dinleniyor diye telefonda kendisini tanımazlıktan gelen bir bürokratı, ‘Ulan sen beni nasıl unutursun? Senin de bakanının da...’ diyerek tehdit ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

ENERJİ soruşturmasının kilit ismi işadamı İbrahim Selçuk'un, telefonlarının dinlendiğinden şüphelenince kendisini tanımazlıktan gelen bir bürokrata "Ulan sen beni nasıl unutursun? Senin de bakanının da.." diyerek tehdit ettiği tespit edildi. Bu konuşma polisin telefon dinleme tutanaklarına da yansıdı.

SORGULAR TAMAM:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan sanıkların Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki sorguları dün tamamlandı. Adliyeye sevk edilen 13 kişinin ifadelerini, terör ve organize suçlara bakmakla görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş aldı.

TEHDİT ÜSTÜNE TEHDİT:

Bu arada operasyonla ilgili ayrıntılar da gün ışığına çıkmaya başladı. Alaattin Çakıcı'nın, alacağı için devreye girdiği de tespit edilen müteahhit İbrahim Selçuk'un bakanlıkta bazı bürokratlara değerli hediyeler ve rüşvet verdiği, lüks otellerde ağırladığı, işini yapmayan kişileri de tehdit ettiği tesbit edildi.

BARDAĞI TAŞIRAN KONUŞMA:

Tehdit ettiği kişiler arasında en çarpıcı olan telefon görüşmesi ise Şelçuk ile bakanlıkta görevli bir bürokrat arasında geçti. Emniyet birimlerinin "bardağı taşıran konuşma" olarak kabul ettiği bu görüşmede Selçuk, gözaltına alınmadan bir hafta kadar önce bir bürokratı cep telefonundan aradı. Ancak Selçuk'un daha önce hediyeler verdiği bürokrat, telefonlarının dinlendiğinden şüphelendiği için işadamını tanımazdan geldi.

Ulan senin de o bakanının da

ENERJİ
operasyonunun kilit ismi müteahhit İbrahim Selçuk'un bir bürokrata açtığı tehdit telefonundaki konuşma şöyle gelişti:

Polisin telefon dinleme tutanaklarına göre, aralarında şu konuşma geçti:

Selçuk: Selamünaleyküm, nasılsın?

Bürokrat:
Kiminle görüşüyorum?

Selçuk: Ben İbrahim Selçuk?

Bürokrat:
İbrahim Selçuk kim? Öyle birisini tanımıyorum!

Selçuk: Ulan sen beni nasıl tanımazsın i...! Ne çabuk unuttun lan ... yediğin günleri? Ulan senin de o bakanının da..."

Bürokrat:
Telefonu kapattı.

Çakıcı'nın adamı Selçuk, AKP'lilere iftar vermiş

ENERJİ
operasyonunda gözaltına alınan işadamı İbrahim Selçuk'un, geçen ramazanda aralarında bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu AKP'lilere iftar verdiği ortaya çıktı. AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Selçuk'un bürosuna ortak olduğunuz söyleniyor" sorusuna şu yanıtı verdi: "Hayır ortak değilim. Bir iş ortaklığım da yok. Ramazanda iftar yemeğine çağırdılar, gittim. İbrahim Selçuk'u ANAP döneminden tanırım. Yemekte, çok sayıda bakan ve en az 15 milletvekili vardı. O büroya belki 2-3 kez daha gitmişimdir. Kızımın da, Selçuk'un sahibi olduğu Ezgi İnşaat'ta çalıştığı söylentisi yaymışlar. Bu da yalan." Selçuk'un iftarına katılan AKP Bingöl Milletvekili Mahfuz Güler ise "İbrahim Selçuk'la umre arkadaşıyız. Bir ortaklığım iş yapmışlığım yok. İbrahim'in bürosuna iki üç kez gitmişimdir" dedi.

Operasyonda 7 tutuklama

Haberin Devamı

Enerji Bakanlığı'ndaki soruşturmada mahkemeye sevkedilen 11 sanıktan 4'ü serbest bırakılırken, 7 kişi 4422 sayılı çıkar amaçlı suç örgütleriyle mücadele kanununa muhalefetten tutuklandı. Rüşvet operasyonuyla ilgili olarak Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sorgulamasının ardından EDAŞ Genel Müdür Vekili Önder Piyade, Genel Müdür Yardımcısı Servet Üst, işadamı Cemil Kazancı, işadamı İbrahim Selçuk, AKP Batman Milletvekili Mehmet Nasıroğlu'nun amcasının oğlu Muzaffer Nasıroğlu, Yaşar Giregil ve Necati Altun tutuklandı. BOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Fuat Celepci, Fırat Kutsal, Niyazi İsmet Erten ve Mesut Bal tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.  

Haberin Devamı

Teşekkürler, kendimizi mafya babası gibi hissettik

İSTANBUL'
da beş yıldızlı otellerde ağırlanan EÜAŞ Genel Müdürü Önder Piyade ve arkadaşlarının alkol kullanmadıkları, ancak Hasan isimli bir masörün kendilerine kadın temin ettiği tespit edildi. İşadamı İbrahim Selçuk'un adamı olan Necati Altun tarafından Reina'da ağırlanan Önder Piyade, bir telefon konuşmasında Altun'a sonsuz teşekkürlerini sunarak "Kendimizi mafya babası gibi hissettik" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!