Bunaltıcı sıcaklara klima serinliği

Güncelleme Tarihi:

Bunaltıcı sıcaklara klima serinliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dünya Fuar Yapım tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen SODEX'98 Fuarı, ziyaretçileri serinletecek. Yeşilköy'de Dünya Ticaret Merkezi'nde 35 bin metrekarelik alanda gerçekleşen fuara katılan yerli ve ithal klimacılar, yeni ürünlerini sergileyecekler. Ortadoğu'nun en büyük ihtisas fuarı olmayı amaçlayan SODEX'98'i ziyaret eden İstanbullular bunaltıcı yaz sıcaklarından biraz olsun kurtulacaklar. Son teknolojiyle üretilen yeni klima modelleri ilk defa bu fuarda görücüye çıkacak.

Arçelik klima bunaltıcı sıcaklara savaş açıyor

TÜRKİYE'nin en büyük beyaz eşya üreticisi Arçelik, klima sektöründeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Üstün soğutma kapasitesi, dekoratif görünümü, kompakt tasarımı, sessiz ve verimli çalışmasını sağlayan yüksek teknolojisiyle Arçelik klimalar, tüm yaşam alanlarını bunaltıcı sıcaklara karşı koruma altına alıyor. Soğutma kapasitesi saatte 8 bin ile 24 bin BTU arasında değişen Arçelik split klimalar, tüm modellerde bulunan havalandırma ve soğutma, nem giderme fonksiyonlarının yanı sıra, ekonomik ısıtma olanağı sunan Heat Pump (ısı pompası) özelliği ile dikkat

çekiyor. Saatte 7 bin ile 21 bin BTU soğutma kapasitesine sahip Arçelik Pencere Tipi klimalarla, konforlu ve sağlıklı hava koşullarını oluşturmak çok kolay. Büyük modellerde bulunan havalandırma klapesi ve otomatik hava yönlendirme sistemi ile, odayı temiz hava ile havalandırmak ve ideal bir hava dağılımı sağlamak mümkün. Sıcak-soğuk, saatte 28 bin BTU kapasiteye sahip salon tipi klimalar Heat Pump özelliği ile, enerji tasarrufu yaparak, ekonomik soğutma-ısıtma şartlarını sağlıyor. Salon tipi klimalar özellikle restoran, kafeterya gibi yoğun iş trafiğine sahip mekanlar için öneriliyor.

Çevreci klima

PANOSONİC klimaları, dünyanın ve Japonya'nın en büyük firmalarından Matsushita Electrik firması tarafından üretiliyor. 1918 yılında kurulan firma 39 ülkede 161 firması ve toplam 280 bin çalışanı ile dünyanın en büyük üç firmasından biri olan Panasonic klimaları Türkiye distribütörlüğünü Panatek A.Ş.. Panosonic dünyada sadece klima sektöründe dünyadaki klima talebi 1997 yılı itibariyle 25 milyon iken Matsushita Electrik bunu 5 milyon 200 bin adedini karşılayarak yaklaşık yüzde 22'lik pazar payıyla dünyada önemli bir pazara sahip.

Panosonic ınverter klimalarıyla tanınıyor. Inverter sistemi ile enerjinin en verimli şekilde kullanılması sağlanıyor. Elektrik frekansının değiştirilmesi ile kompresor devri ayarlanabiliyor. Klima ilk devreye girdiğinde kompresör en yüksek verimde çalışarak kısa zamanda soğutma/ısıtma sağlar. Böylelikle klasik modellerden yüzde 50 daha kısa sürede ısıtma/soğutma derecesine ulaşabilir. Panasonic ACO Inverter, hava temizleme ve koku alma fonksiyonları sayesinde temiz hava sunuyor.

Vestel Haier ile klimada iddialı

GELİŞTİRDİĞİ ürünlerle insan hayatına kolaylık ve konforu sunan teknoloji devi Vestel, teknik üstünlüğü, estetik dizaynı, her mekana uygun kullanım ihtiyacına yanıt veren Vestel Haier Klimaları ile sektördeki gücünü ortaya koyacak yeni atılımlara imza atıyor. Klima sektörüne 1996 yılında giren Vestel, ilk yıl duvar ve tavan tipi split klima ile pencere tipi klimalarını, ikinci yıl ise 50 bin 200 bin BTU kapasiteleri arasındaki Trane marka kanallı split ve paket kanallı klimalarını pazara sokarak, sektörde daha profesyonel anlamda bulunmak isteğini kanıtladı. Vestel, 1998 yılında ise pazar payını yükseltmek amacıyla, Haier firması ile anlaşmaya vardı. Pencere ve split klimaladan oluşan ürün grubunu Vestel Haier marka yeni ürünlerle zenginleştiren Vestel, yeni klimalarını piyasaya sundu. Vestel'in tüketicinin beğenisine sunduğu Vestel Haier klimaların en büyük özelliği, son derece sessiz Vestel Hair klimaların tüm kompresörleri 5 yıl garanti ile tüketiciye sunuluyor. 80 yıllık deneyimin ürünü ve üstün Amerikan kalitesi Trane klimalar ise büyük iş merkezleri ve çok geniş alanlar için ideal teknik özelliklere sahip. Vestel'in yeni ürün grupları ve özellikleri şöyle: Duvar tipi split: 7 bin, 9 bin, 12 bin, 16 bin, 18 bin ve 22 bin BTU kapasitelerde, küçük ve orta büyüklükteki hacimlerde kullanılır. Multi sistem: 2x9.000, 2x6.000+11.000, 4x6.000 BTU kapasitelerde, bir dış üniteye birden çok iç ünitenin bağlanması ile birkaç hacmin birden ısıtılıp soğutulmasının sağlandığı sistem. Inverter sistem : Klimaya start verildiğinde tam kapasite ile çalışmaya başlar. Daha sonra ortam ısındıkça veya soğudukça kapasiteyi düşürerek ortamın ihtiyacına göre çalışır. Kaset tipi split : 42 bin BTU kapasitede, büyük hacimler için kullanılır. Salon tipi split: 25 ile 44 bin BTU kapasitelerde orta ve büyük hacimler için kullanılır. Döşeme-tavan tipi split : 18.000, 28.000, 40.000, 50.000 BTU kapasitelerde, orta ve büyük hacimlerin ısıtılıp soğutulmasında kullanılır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!