Buluta bak, izni kap!

Güncelleme Tarihi:

Buluta bak, izni kap
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 21:54

Son dönemlerin en çok dikkat çeken girişimlerinden biri olan ‘Kolay İK’, şirketlerin insan kaynakları (İK) departmanlarındaki personel yönetimini buluta yani internete taşıyor. Kolay İK kurucu ortağı Efecan Erdur, “İzinler, bordro, yemek kartı yönetimi, harcamalar, bireysel emekliliğe katılım, performans yönetimi gibi birçok konuda çözümler sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEKİ girişimcilik ekosisteminde özellikle son dönemlerde dikkat çeken startupların başında ‘Kolay İK’ geliyor. Hem aldığı yatırımlarla hem de sunduğu çözümlerle ulaştığı müşteri sayısı bakımından öne çıkan Kolay İK, en basit anlatımla internet üzerinden kullanılan bir insan kaynakları (İK) ve personel yönetim sistemi. Ancak şirketlere ve şirket çalışanlarına çok daha fazlasını sunuyor. Kolay İK’nın nasıl kurulduğunu ve neler yaptığını girişiminin kurucu ortağı Efecan Erdur ile konuştuk.

Kolay İK’yı Koç Üniversitesi’nden arkadaşları Gizem Sevinç ve Çağlar Yalı ile kurduklarını ifade eden Erdur, amaçlarının İK alanında çalışanların iş yükünü en aza indirmek olduğunu söyledi. Erdur, “Personel yönetimine dair tüm süreçleri dijitalleştirerek tek çatı altından yürütülmesini sağlıyoruz, verimliliği arttırıyoruz ve hataları azaltıyoruz. İzinler, eğitimler, bordro, yemek kartı yönetimi, harcamalar, bireysel emekliliğe katılım, zimmet ve özlük bilgileri, performans yönetimi gibi birçok konuda çözümler sunuyoruz. Aylık 49 TL’den başlayan paket seçenekleriyle, şirketlerin bütçesine de ekstra yük oluşturmuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TEK TUŞLA İZİN

Sundukları tüm hizmet ve servisin kolaylık üzerine odaklandığını belirten Erdur, şirket patronlarının, çalışanların izinlerini bir tabloda görebildiğini ve izin talep ettiklerinde e-posta üzerinden onay verebildiğini kaydetti. Erdur, sözlerine şu şekilde devam etti: “Kolay İK ile sadece yönetenler değil, çalışanlar da sistem üzerinde bir hesaba sahip oluyor. Herkes online olarak izin talep edebiliyor ve onaylayabiliyor, kalan izinler çalışan ve yöneticisi tarafından takip edilebiliyor. Yurtdışına gidecek bir şirket çalışanı, şirketten alması gereken evrakları birkaç adımda kolayca temin edebiliyor.”

Farklı sektörlerden kurumlarla işbirliği yaptıklarının da altını çizen Erdur, “Kısa bir süre önce yemek kartı entegrasyonunu tamamladık. İlk uygulamayı Multinet Up ile birlikte yaptık. Bireysel Emeklilik Sistemi’yle (BES) ilgili çalışmalarımızı da tamamlandık. Şirketler, çalışanların BES katılım oranlarını görüntüleyip güncelleyebilme, çalışanlardan gelen iptal taleplerini yapabiliyor” dedi.

 

Haberin Devamı

İKİ TUR YATIRIM 6 BİN ŞİRKET

 

ŞU anda 6 binden fazla şirketin 60 binin üzerinde çalışanının kaydını tuttuklarını söyleyen Erdur, bu rakamların her ay ortalama yüzde 30 arttığını belirtti. Şirket, 2015 yılında 200 bin TL ve 2016’da 452 bin dolar olmak üzere iki tur yatırım aldı.

HAFTANIN YATIRIMI

YOLO’YA 200 BİN DOLAR YATIRIM

MOBİL uygulama üzerinden araç çağırma uygulaması yerli girişim YOLO, 20 milyon dolar değerleme üzerinden 200 bin dolar yeni yatırım aldı. 16 milyon dolar olan değerlemesini 20 milyon dolara yükselten YOLO’nun yatırımının yarısını yatırımcı Zihni Holding’in Yönetim Kurulu Başkanvekili Turgut Güneri, diğer yarısını ise 8 farklı yatırımcıdan sağladı. iOS tarafında önümüzdeki ay bir ‘re-lauch’ yapacaklarını söyleyen YOLO Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Çolakoğlu, “YOLO şu anda 14 tam zamanlı çalışan ve 250 araç sayısı ile yoluna devam ediyor. Herhangi bir anda 50’ye yakın araç sürüş halinde” dedi. Güneri ise “Uber modeline çok inanıyordum ve ulaşım teknolojileri sektöründe Türkiye’de yatırım yapmak istiyordum. YOLO’nun başarıyla bu işi yaptığını duyunca, kendileriyle tanıştım ve yatırımcı olmaya karar verdim” dedi.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİLERE ÖNERİLER

KONUKOĞLU’NDAN 5 TAVSİYE

TÜRKİYE’deki köklü holdinglerden biri olan Sanko Holding’in çatısı altında yer alan Sankonline, Scorp, Bisu ve Evreka gibi girişim yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Sankonline CEO’su Turgut Konukoğlu’nun girişimcilere önerileri şu şekilde:

1- Tutkunu asla kaybetme: Tutkunuz sizi girişimci yolculuğunuzda yönlendirecek rehber gibidir. Küçük ve orta büyüklükte riskleri sürekli olarak ele alın, sonuçlarınızı test edin ve neyin işe yarayıp, neyin yaramadığına odaklanın ve harekete geçin. Unutmayın; girişimciler başkalarının yapamayacağı şeyleri yapar, bu yüzden de yatırımcılar peşinden gelir.

2- Gerçek bir takım oluştur: Kuracağın ekip seninle aynı heyecanı paylaşmalı, aynı başarılara sevinip, aynı başarısızlıklara üzülmelidir. Her biri çalışanın değil, takım arkadaşın olmalıdır. Kurduğun şirket için emek harcayan her kişi, çok iyi paralara ve mevkilere sahip olmalarından ziyade çok iyi bir takıma sahip oldukları için motive olmalılar.

Haberin Devamı

3- Data güçtür: Şirketin her aşamasında doğru dataya ulaşıp analiz etmelisin. Data okumayı iyi bilirsen şirketini nasıl büyüteceğini, sürdürülebilir hale getireceğini ölçebilirsin. Bu özellik seni yatırımcıların ve iş ortakların karşısında güçlü kılacaktır. Pivotlamayı öğrenin. Doğru data şirketin somut gerçeklerini gösterir.

4- Eleştirilerden kaçmayın: Ellerinizi kirletmekten korkmayın ve durumunuzun gerçeğini de görmezden gelmeyin. Başkalarını eleştirmeden önce kendinize her zaman dürüst olun. Kendinizi yönetemiyorsanız, başkalarını etkili bir şekilde yönetme şansınız yok. Eleştirilere açık olun ve bunları doğru yorumlayın.

5- Bir de şans: Şansını zorlayabildiğin kadar zorla, vazgeçme. Kapılar yüzüne kapatılacak olan ilk sen değilsin, son da olmayacaksın. Başaranlar bu yoldan geçip, pes etmeyenlerin unutma. Bakarsın gerçekten “şans” bir gün sana da güler…

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİ ETKİNLİĞİ

YENİ DESTEKLEME PROGRAMI

İŞ Bankası, yeni girişimcilik programı ‘Workup’ı duyurdu. ‘Crowdup’ etkinliğinde paylaşılan ayrıntılara göre ‘Workup’ta, programa dahil olan girişimlere, Ömer Erkmen başta olmak üzere alanında uzman kişilerden düzenli şekilde mentorluk desteği verilecek. Kolektif House ile düzenlenen programda girişimlere, İş Bankası ve iştirakleri ile işbirliği yapma, müşteri ve iş ortağı ağına erişim imkanı da sunulacak. Workup programına başvurular 30 Nisan’a kadar workup.ist adresinden  yapılabilecek.

 YURTDIŞINDAN BAŞARILI 3 GİRİŞİM

1- KENDİ KIYAFETLERİNİZİ ÖRÜN

KNITERATE, 3D yazıcılardan ilham alarak yepyeni bir dijital örgü makinesi. Kullanıcıların rahatlıkla kullanabileceği yazılımı sayesinde kullanıcılarına sıfırdan, örülmüş bir kıyafet üretmelerine imkan veriyor.

2- TUMBLR’DAN VİDEO UYGULAMASI

Yahoo’nun 2013 yılında satın aldığı blog altyapısı Tumblr, mobil video uygulaması ‘Cabana’yı geliştirdi. Arkadaşlarınızla görüntülü sohbet yapmanızı ve video izlemenizi sağlayan Cabana, genç kitleye odaklanıyor.

3- TELEFONLARI LAPTO’PA DÖNÜŞTÜRÜYOR

MIRABOOK, bir kablo yardımıyla akıllı telefonunuza bağlanarak telefonunuzu bir laptop’a dönüştürüyor. Android ve Windows Phone işletim sistemli telefonlarla çalışan Mirabook’un 13.3 inçlik ekrana sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!