Bulgurda kendi markasını yaratıp dünyaya açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bulgurda kendi markasını yaratıp dünyaya açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 12:31

Hataylı bir girişimci, küçük bir iş yerinde başladığı bulgur sektöründe kendi markasını yaratarak, çok sayıda ülkeye ihracat yapar hale geldi.

Haberin Devamı

İnci Bulgur Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fuad Akıllı, iki oğluyla birlikte girdiği sektörde büyük mesafeler katettiklerini söyledi.

Yaklaşık 18 yıl önce kurdukları küçük bir işletmede buğday işlemeye başladıklarını, ticaretin iyi gitmesi sonucu bu dönemde yurt içindeki bazı illere bulgur göndermeye başladıklarını kaydetti.

İşlerinin zamanla büyümesi ve işledikleri bulgura talebin artmasıyla mevcut işletmelerinin ihtiyaca cevap veremediğini anlatan Akıllı, 2001 yılında Serinyol beldesinde 26 dönüm alan üzerine 3 katlı fabrikalarını kurduklarını belirtti.

Şimdi fabrikalarında 55 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizen Akıllı, başarı grafiklerinin sürekli yükseldiğini ve 2008 yılında “İnci Bulgur” adıyla markalarını oluşturarak ihracat yapmaya başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Oğulları Ufuk ve Selçuk ile, gece gündüz çalışarak başta Almanya ve Fransa olmak üzere, Kanada, ABD, KKTC ve Orta Doğu'ya ihracat yapar hale geldiklerini vurgulayan Akıllı, şöyle devam etti:

“Çiftimizden ve Toprak Mahsulleri Ofisi'nden (TMO) aldığımız buğdayı, fabrikamızda işleyerek kaliteli bulgur elde ediyoruz. Aşurelik, pilavlık ile köftelik yıllık ortalama 20 bin ton üretim gerçekleştiriyoruz. Türkiye'nin hemen her iline gönderdiğimiz yaklaşık 4 bin ton bulgurumuzla, önemli firmalar arasında yer alıyoruz.”

16 BİN TON İHRACAT

Yurt içinin yanı sıra yurt dışında çok sayıda ülkeye Türkiye'de işlenmiş kaliteli bulguru gönderdiklerini ifade eden Akıllı, geçen yıl 16 bin tonluk ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Akıllı, bulgur ihracatının yanı sıra, susam ithalatı yaptıklarını ifade etti.

Türkiye'nin yılda 95 bin tonluk susam ithalatının yaklaşık 13 bin tonunu kendilerinin gerçekleştirdiğini anlatan Akıllı, “Nijerya, Hindistan, Etiyopya, Uganda, Mozambik ve Afrika'dan susam getiriyoruz. 6 yıl önce bir tonla başladık, şimdi ise Türkiye'nin en büyük tedarikçisiyiz. Yurt içindeki bazı markaların tedarikçisiyiz ve ithalatında ilk sıralarda yer alıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!