Bulaşıklar ortada kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bulaşıklar ortada kaldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:06

Meclis lokantasına ‘TSE belgeli deterjan’ bulunamayınca ihale iptal oldu.

Haberin Devamı

Günde 8 bin kişinin yemek yediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bulaşıklar deterjansız kaldı. TBMM bulaşık deterjanı için ihaleye çıkma kararı aldı ve ‘TSE’li olması şartı getirdi. İhalaye katılan firmalar ‘TSE belgeli deterjan’ bulamayınca ihale iptal edildi.

HERGÜN 8 bin kişinin yemek yediği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) bulaşıklara Kamu İhale Kurulu’nun eli değdi, bulaşıklar deterjansız kalma tehlikesiyle yüz yüze. Meclis geçen aylarda bulaşıkların temizliğinde kullanmak için deterjan ihalesine çıkma kararı aldı. 10 bin kilo bulaşık deterjanı, 7 bin kilo bulaşık makinesi parlatıcısı, 8 bin kilo bulaşık ön yıkama maddesinin alımını da içeren ihale için Meclis Başkanlığı, “Deterjanların ‘TSE’li olması şartını arayacağım” koşulunu da getirdi. Ancak firmalardan biri şikayet edince, alınacak deterjanlardan hiçbirinin TSE koşuluna uymadığı ortaya çıktı ve ihale iptal edildi.

KİMLER YEMEK YİYOR

Toplam 8 yemekhanede 93 aşçı ve 146 garson ile günde 8 bin kişiye kadar yemek hizmeti veren Meclis’te şimdi de gündem “Bulaşıkların hangi deterjanla” temizleneceği. Meclis Destek Hizmetleri Başkanlığı, bulaşık deterjanı alımını toplu bir şekilde yapabilmek için nisan ayında ihale açtı. İhale mayıs ayında sonuçlanırken; ihaleye katılan firmalardan biri “Meclisin ihale şartnamesine göre tüm deterjanların TSE belgesinin olması gerekiyordu. Bu şart sağlanmadı” itirazıyla Kamu İhale Kurulu’na gitti.

UYGUN FİRMA BULUNAMADI

Kurul bunun üzerine ihaleye katılan tüm firmaların deterjanlarını TSE belgesi açısından inceledi ve hiçbir firmanın bu şartı sağlamadığını belirledi. Tüm bu incelemeler geçen günlerde sonuçlandı. Kamu İhale Kurulu, “TSE belgesi açısından incelendiğinde ihaleye teklif verebilecek istekli kalmıyor. Bu nedenle ihale iptal” kararını verdi. Ağustos ayı sonunda verilen kararın ardından, Meclis’in “bulaşık krizi” yaşamamak için; hızlı bir şekilde yeniden ihaleye çıkması bekleniyor.

Haberin Devamı

İşte alınacaklar listesi

10 bin kilo bulaşık makinesi deterjanı
7 bin kilo bulaşık makine parlatıcısı
8 bin kilo bulaşık ön yıkama maddesi
2 bin 500 kilo bulaşık ön bastırma ve leke çıkarıcı
8 bin kilo kir ve yağ sökücü
3 bin kilo kireç sökücü
2 bin 750 kilo meyve-sebze dezenfektanı
750 litre el dezenfektanı
5 bin kilo elde bulaşık yıkama sıvısı
1000 litre yüzey dezenfektanı
1000 kilo diğer dezenfektanlar
700 kilo köpüğü ayarlı ana yıkama maddesi
250 kilo çamaşır yumuşatıcı
500 kilo oksijen bazlı ağartıcı
500 kilo çamaşırda yardımcı madde
350 kilo klor bazlı ağartıcı leke çıkarıcı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!