Bugün olsa yine alırdık

Güncelleme Tarihi:

Bugün olsa yine alırdık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2015 22:16

Hollandalı BDR Therma, 2 yıl önce yüzde 100’üne sahip olduğu Türk ısıtma şirketi ‘Baymak’ın performansından mutlu. BDR Therma CEO’su ve aynı zamanda Baymak Yönetim Kurulu Başkanı olan Rob van Banning “Ekonomideki durum bugünkü gibi sıkıntılı olsaydı da Türkiye’ye yatırım yapar, Baymak’ı satın alırdık” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK şirketi Baymak’ın 2 yıl önce yüzde 100’üne sahip olan Hollandalı vakıf şirketi BDR Thermea için işler iyi gidiyor. Baymak geçen yıl sektör küçülürken yüzde 5 büyümeyi başardı, bu yıl hedef yüzde 10 büyüme. BDR Therma CEO’su ve aynı zamanda Baymak Yönetim Kurulu Başkanı olan Rob van Banning Türkiye’deki sıkıntılı süreçlerin yabancı yatırımcı olarak kendisini korkutmadığını dile getirerek “Eğer bugünkü şartlar söz konusu olsaydı da Türkiye’ye yatırım yapar, Baymak’ı yine satın alırdık” dedi. Baymak’ın davetiyle gittiğimiz Hollanda’nın Apeldoorn şehrinde BDR Therma yöneticileriyle bir araya geldik. Türkiye’yi sadece Hollanda gazetelerinden takip eden birisinin gelişmelerden korkabileceğini kaydeden Banning ”Ama Türkiye’den gerçek durum hakkında detaylı bir bilgi alırsanız, benim yaptığım gibi sık sık ziyaret eder, taksiye biner, insanların nasıl yaşadığını görürseniz, korkulacak bir durum olmadığını da görürsünüz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜST SINIFA GEÇTİ

Bugün olsa yine alırdık

BDR Themea olarak 6 yıldır Türkiye pazarında olduklarını hatırlatan van Banning, kendisinin yaklaşık 3 yıl Baymak’ın eski Türk hissedarı ile beraber çalıştığını ve bu süreçte şirket ve ülke hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunu anlattı. Bu dönemde piyasanın bazen iyi bazen de kötü olduğunu kaydeden Banning, “Ama Baymak’ın buradaki farkı, iyi ya da kötü olan piyasada her zaman en iyi performansı gösterdi” dedi.

TAŞERONA SON VERDİ

Baymak’ta ilk olarak taşerona son verdiklerini söyleyen Banning “Baymak’ta şu an çalışanlarımızın tamamı kadrolu ve sendikalı. Bu da bizim kalitemizi artırdı” dedi. Türkiye pazarının çok dinamik ve heyecan verici olduğunu vurgulayan Banning, Baymak’ın iki yılda BDR Thermea’nın 12 şirketi arasında en çok ciro yapan ilk beş içine girerek büyük bir başarı hikayesi yarattığını kaydetti. BDR Thermea’nın 1.7 milyar Euro olan 2014 cirosunda Baymak’ın payı yüzde 9.

Haberin Devamı

72 ülkede 6 bin çalışanı var

BDR Thermea ısıtma sektöründe Avrupa’nın 3. büyük şirketi.
72 ülkede faaliyet gösteriyor. Toplam 6 bin çalışanı var.
2014 cirosu 1.7 milyar Euro. Vergi, faiz ve amortisman öncesi karı 196 milyon Euro
Baymak’ın 2014 yılı cirosu 351 milyon TL.
800’ün üzerinde çalışanı var.
800 münhasır bayi ve toplam 1.450 satış noktası var.

Tesisatçılara BES takviyesi

BAYMAK Genel Müdürü Ender Çolak nisan sonunda başladıkları ve bireysel emeklilik sistemi (BES) kampanyasına binin üzerinde bayi ve tesisatçının aileleriyle katıldığını söyledi. Bu projede Garanti Emeklilik ile anlaştıklarını belirten Çolak, “Sistem basit, yeni nesil enerji verimli Baymak kombilerinin tüketicilere satışını yapan bayi ve tesisatçılara birer BES hesabı açtırarak, bu hesaplara kombi başına 80 TL katkı payı yatırıyoruz. Ek olarak 20 TL’de devletin katkısı geliyor. Yani ayda 10 Baymak kombi satışı yapan bir bayi ve tesisatçının BES hesabına 1.000 TL yatıyor” diye konuştu. Çolak, hedeflerinin 2017 sonunda 10 bin bayi ve tesisatçıya ulaşmak olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!