Bu Yöntemlerle Kredi Alma Şansınızı Arttırabilirsiniz!

Güncelleme Tarihi:

Bu Yöntemlerle Kredi Alma Şansınızı Arttırabilirsiniz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2018 16:36

Kredi alabilmek için gereken en önemli kriter kredi notu. Kredi notunuz ne kadar yüksekse kredi alma ihtimaliniz de o kadar artıyor. Peki ödeme düzeni, borç durumu, kullanılan krediler, kredi kartının limiti ve risk raporu gibi farklı değişkenlere bağlı olan kredi notu nasıl yükseltilir?

Haberin Devamı

Hangikredi.com tarafından hazırlanan bir yazı bu sorunun cevabını detaylarıyla anlatıyor...

Kredi skoru sabit bir puan değildir. Bankalarla olan ilişkinize göre düşebilir ya da yükselebilir. Düşmesi durumunda kredi çekme ihtimaliniz de düşer.  KKB tarafından kayıt altında tutulan kredi notunu yükseltebilmek için uzun bir sürece yayarak atmanız gereken bazı adımlar var. İşte o adımlar!

TÜM BORÇLARINIZI KAPATIN

Öncelikle bilmelisiniz ki kredi notu birdenbire yükselmez. Kredi notunuzu yükseltebilmek için yapmanız gereken ilk şey, var olan borçlarınızın tümünü ödemek. Kredi borcu ve kredi kartı borcunun yanı sıra fatura borçlarınız da ödemeniz gereken borçlar arasında. Kredi notu, gerçekleştirdiğiniz bankacılık işlemlerine göre değişiklik gösteren bir puan türü olduğundan borçlarınızı ödeyip beklemek kredi notunuzu yükseltmeyecektir. Tüm borçlarınızı ödedikten sonra yapacağınız doğru hamleler ile kredi notunuzu yükseltebilirsiniz.

Haberin Devamı

DÜŞÜK LİMİTLİ BİR KREDİ KARTI ALIN

Tüm borçlarınızı ödedikten sonra yapmanız gereken ikinci hamle düşük limitli bir kredi kartı edinmek ve bu kredi kartına ait borcu her ay düzenli ve tam bir şekilde ödemek. Bu noktada dikkat! Kredi notunuzun yükselmesini istiyorsanız, kredi kartınızın aylık asgari tutarını değil tüm borcunu düzenli bir şekilde ödemeniz gerekir. Borcunuzu, hesap kesim tarihinden önce ödemek de kredi notunuzun yükselmesine etki edecektir.

DÜŞÜK TUTARLI KREDİ ALIN

Kredi notunuzu yükseltmek için yapabileceğiniz bir diğer hamle düşük miktarlı bir kredi çekmek. Çektiğiniz kredinin borcunu her ay düzenli ödeyerek kredi notunuzun yükselme sürecine olumlu katkı sağlayabilirsiniz. Tüm borcunuzu ilk taksitte kapatmak da notunuzu yükseltecek etkili adımlardan biri.

KREDİ YA DA KREDİ KARTI ALAMIYORSANIZ NE YAPMALISINIZ?

Eğer kredi notunuz bankaların size kredi ya da kredi kartı veremeyeceği kadar düşükse bir banka hesabı açtırarak kredi notu yükseltme sürecinizi açtırabilirsiniz. Maaşınızı aldığınızda paranızı bu hesaba yatırın ve tüm harcamalarınızı bu hesap üzerinden yapın. Kira ödemeniz ve otomatik ödeme talimatı verdiğiniz fatura ödemeleriniz de bu hesap üstünden gerçekleşsin. Bu hesap üstünden birkaç ay düzenli ödeme yaptıktan sonra bankanızdan düşük limitli bir kredi kartı talebinde bulunun. Yine bu kartı birkaç ay düzenli bir şekilde kullanıp, her ay düzenli bir şekilde borcunuzun tamamını ödedikten sonra limit yükseltme talebinde bulunun... Uzun bir sürece yayılmış olan bu işlemler kredi notunuzu yükseltecektir.

Haberin Devamı

Kredi notunuzun düşmesine neden olan borç ve ödeme alışkanlıklarını düzelttiğinizin göstergesi olan bu etkili hamlelerle kredi notunuz zaman içinde yükselecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!