Bu bir ‘çalışma’ haberidir

Güncelleme Tarihi:

Bu bir ‘çalışma’ haberidir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2013 00:00

Çalışma Bakanlığı, 2004’ten beri çalışmayan Çalışma Meclisi’ni yenide toplamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Kamu-Sen gibi sendikaların yanı sıra TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, TİM ve TUSKON’un davet edildiği toplantıda kıdem tazminatı, geçici iş ilişkisi, sendikal örgütlenme, toplu iş sözleşmelerinde yetki, iş sağlığı ve güvenliğiyle, istihdam gibi 5 başlık tartışılacak.

EN ÖNEMLİ SOSYAL DİYALOG

Hükümet kanadı toplantıda, sendikaların ve iş dünyasının taleplerini dinleyecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in imzasıyla taraflara gönderilen yazıda, “Çalışma hayatının sorunlarına çözüm bulunmasında önemli katkı sağlayacak Çalışma Meclisi, işçi haklarını ilgilendiren ve sosyal tarafların en kapsamlı şekilde temsil edildiği önemli bir sosyal diyalog ortamıdır” denildi. Bakan Çelik’in 9 yıldır toplanmayan Çalışma Meclisi ile ilgili iş dünyasına ve sendikalara gönderdiği yazıda, “3146 Sayılı Kanuna göre Çalışma Meclisi’nin yılda bir toplanması hükmü yer almaktadır” ifadesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

YILDA BİR TOPLANMALI AMA

Ankara’da 16-17 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan hazırlık toplantısının gündem maddeleri sendikaların sık sık dile getirdiği ve sürekli tartışma konusu olan, “Alt işverenlik, kıdem tazminatı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi, 6356 Sayılı Kanun çerçevesinde sendikal örgütlenme, 6331 Sayılı Kanun çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği uygulamasıyla istihdam politikaları” olarak belirlendi. Bakanlıklar, sendikalar ve iş dünyasından yaklaşık 180 kişinin katılacağı toplantıya TÜMSİAD, TUSKON, Türk Tabipler Birliği, Uluslararası Yatırımcılar Derneği, İktisadi Kalkınma Vakfı, SETA gibi kuruluşlar da davet edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!