BTK'dan çok önemli yaz saati uyarısı... THY sefer saatlerini düzenledi

Güncelleme Tarihi:

BTKdan çok önemli yaz saati uyarısı... THY sefer saatlerini düzenledi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 17:48

 Kış saati uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili özellikle GSM operatörlerine yönelik bir uyarı yayınlayan BTK, mağduriyet yaşanmaması için gerekli güncellemelerin yapılmasını istedi. Türk Hava Yolları da Bakanlar Kurulu kararı ile kış saati uygulamasının kaldırılmasının ardından uçuşların tarife yapısını yeniden düzenledi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu'nun gün ışığından daha fazla yararlanma amacıyla yaz saati uygulamasının yıl boyu devam etmesi yönündeki karar sonrası artık saatleri geri almayacağız Ekim ayının son Pzar günü geri almayacağız.
Saat farkından dolayı meydana gelebilecek mağduriyetleri önleme adına elektronik haberleşme ve posta sektörlerindeki işletmecilerle hizmet sağlayıcılarına yönelik duyuru yayınlayan BTK, gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.
"Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu’nun 20/09/2016 tarihli ve 2016/DK-YED/407 sayılı Kararı ile 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu, 6475 Sayılı Posta Hizmetleri Kanunu 08/09/2016 tarihli ve 29825 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Gün Işığından Daha Fazla Yararlanmak Amacıyla Bütün Yurtta Yaz Saati Uygulanması Hakkında Karar" konulu Bakanlar Kurulu Kararı ve ilgili diğer mevzuata istinaden Kurumumuzca elektronik haberleşme ve posta sektörlerinde hizmet sunmak üzere yetkilendirilen işletmeci/hizmet sağlayıcıların altyapılarında kullanılan sistemlerini ulusal saat ayarına uygun hale getirmeleri ve saat farkından kaynaklanan sebeplerle herhangi bir mağduriyete sebep olmamalarını teminen gerekli tedbirleri almaları hususlarında karar alınmıştır."

Haberin Devamı

TÜRK HAVA YOLLARI SEFERLERİNDE DÜZENLEME

Türk Hava Yolları (THY), Bakanlar Kurulu kararı ile kış saati uygulamasının kaldırılmasının ardından uçuşların tarife yapısını yeniden düzenledi.
Bakanlar Kurulu kararı ile kış saati uygulamasının kaldırılmasının ardından, Türk Hava Yolları (THY) da yolcuların sıkıntı yaşamaması için tüm önlemleri aldı. Aldığı önlemleri yazılı bir açıklama ile yolcularına duyuran Türk Hava Yolları'nın açıklaması şöyle:
“Türk Hava Yolları, yeni saat düzenlemesiyle ilgili olarak 30 Ekim 2016-25 Mart 2017 tarih aralığında gerçekleşecek uçuşlarda, yolcularının herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına gereken tüm çalışmaları tamamladı.
08.09.2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kış saati uygulamasının kaldırılması ve yaz saati uygulamasının tüm yıl sürecek olması nedeniyle uçuşların tarife yapısı yeniden düzenlendi.
Türk Hava Yolları, 08 Ekim ve 09 Ekim tarihlerinde yapılacak işlemle, 30 Ekim 2016-25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek seferlere ait saatleri, havacılık alanındaki uluslararası ve yerel otoritelerin hava trafik düzenlemelerine uyum sağlanabilmesi açısından, Türkiye çıkışlı ve Türkiye varışlı bir saat ileriye alacak.
İlgili tarife düzenlemesi sonrası yapılan tarih değişikliği ve iade talepleri, yolcu biletlerindeki orijinal ücret kurallarına göre işlem görecek. Yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu, Türk Hava Yolları’nın resmi web sitesi www.turkishairlines.com ya da 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden öğrenmeleri rica olunur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!