BSH Amerika’nın zengini için buzdolabını Türkiye’de üretecek

Güncelleme Tarihi:

BSH Amerika’nın zengini için buzdolabını Türkiye’de üretecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2006 00:00

Türkiye'nin nin yabancı yatırımlı en büyük beyaz eşya şirketi BSH Ev Aletleri Sanayi Ticaret A.Ş.nin İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, piyasalara ilişkin beklentilerini açıklarken, "Bu dalgalanmalarla, Türkiye’nin 2001 krizi sonrasındaki durumuna bir daha geri döneceği beklenmemelidir. Çünkü Türk ekonomisi 5 yıl öncesine kıyasla çok daha güçlü bir konumdadır" dedi.

Klein, küresel ekonominin para piyasalarında son dönemde yarattığı dalgalanmanın, kaçınılmaz olarak Türk ekonomisine de yansıdığını anımsatarak, beyaz eşya da dahil olmak üzere tüm sektörlerin, artan döviz kurları nedeniyle zor durumda kaldığını anlattı.

AMERİKAN PAZARI:

Klein, BSH Grubunun, yeni bir ürün geliştirmeyi kararlaştırdığında, dünya çapındaki tesisleri arasındaki en uygun ülkeyi seçmek üzere değerlendirme yaptığını söyledi. Amerikan pazarı için üst gelir grubuna hitap edecek ankastre buzdolapları tasarlanmasına karar verildiğinde de, bu kriterlere göre değerlendirilen 43 BSH fabrikasından birinin Türkiye’deki tesisler olduğunu anlatan Klein, bugüne kadar Çerkezköy’de yapılan çalışmaların, BSH Grubunun dünya çapındaki tesisleri arasında örnek olarak gösterildiğini ifade etti. Yeni üretim için verilen proje teklifleri arasında, en başarılı projenin BSH Türkiye’ninki olduğunu dile getiren Klein, şunları söyledi: "Oysa Amerikan pazarına ihraç edilecek bir ürün için coğrafi olarak daha yakın bir ülke tercih edilebilirdi. Ancak yetkin ve yetişmiş insan gücümüzün yanı sıra, süreç yönetimi, maliyet kontrolü ve lojistik konularındaki başarılı performansımız Türkiye’nin seçilmesinde etkili oldu."

Artık dalga Türkiye’yi 2001’e geri götüremez

EKONOMİDE ve para piyasalarında bu tarz dalgalanmaların her zaman olabileceğini, ancak bunların uzun süreceğini düşünmediklerini dile getiren Norbert Klein, şunları söyledi: "Bu dalgalanmalarla, ülkemizin 2001 krizi sonrasındaki durumuna bir daha geri döneceği beklenmemelidir. Çünkü Türk ekonomisi 5 yıl öncesine kıyasla çok daha güçlü bir konumdadır. Dövizdeki artış ve YTL’nin değer kaybetmesiyle birlikte çelik, bakır ve plastik gibi hammaddelerin maliyetinin artması, nihai tüketiciye fiyat artışlarının yansıtılmasına sebep oldu. Bunun sonucunda iç pazarda kısa süreli bir daralma görüldü. "
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!