Brooklyn'den Karsan'a tam destek

Güncelleme Tarihi:

Brooklynden Karsana tam destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 12:11

TAKSİ ihalesinde finale kalan Türk otomotiv üreticisi Karsan’ın, ihaleyi kendilerinin kazanmaları durumunda araçların montajını Brooklyn’de yapabileceğini açıklamasından sonra Brooklyn, Karsan’a sahip çıktı. New York taksi ihalesini kazanacak otomobil üreticisi firmanın açıklanmasına kısa bir sure kala New York’un nüfusu en kalabalık ilçelerinden birisi olan Brooklyn, Karsan için seferber oldu.

Haberin Devamı

’Yarının Taksisi’ ihalesinde Nissan ve Ford ile birlikte finale kalan Karsan’a Brooklyn’den destek geldi.

Brooklyn Belediyesi önünde, Belediye Başkanı Marty Markowitz, eyalet senatörü Eric Adams, vekil Micah Kellner, Türkiye’nin New York Başkonsolusu Mehmet Samsar, Birleşik Otomobil Çalışanları sendikasının direktörü Julie Kushner, Özürlüler derneği temsilcileri ve Brooklyn de etkinlik gösteren bazı sivil toplum kuruluşların üst düzey yöneticileri ile ortak basın toplantısı düzenleyerek, Karsan’ın ihaleyi almasını umduklarını dile getirdi. Basın toplantısında, Karsan’ın ihaleyi kazanması durumunda Brooklyn’de kuracağı fabrikada 800 Amerikalı’ya iş olanağı sağlayacağı ve özürlülerin bu araçları çok rahat bir şekilde kullanabileceği vurgulandı.

Haberin Devamı

"İLK KEZ PAZAR GÜNÜ BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYORUM"

Belediye Başkanı Markowitz, 10 yıllık belediye başkanlığı döneminde ilk kez pazar günü basın toplantısı düzenlediğini anlatırken, şöyle dedi:

"Ne kadar güzel bir şey değil mi? Bir Türk firması Brooklyn’de araba üreteceğini belirtirken yine ihalede yarışan Amerikan firması Ford da Türkiye’de araç üretiyor. Bu iki ülkenin dostluğu adına çok güzel bir manzara. Karsan bu ihaleyi kazanmalı. Hem arabanın muhteşem dizaynı hem de Brooklyn’de insanımıza sağlayacağı istihdam çok önemli bizler için."

Türk dostu olmakla tanınan Markowitz, bundan 10 yıl kadar önce kimsenin Türkiye hakkında ciddi bir bilgisinin olmadığına işaret ederek bugün gelinen noktanın inanılmaz olduğunu, artık herkesin Türkiye hakkında hem bilgisi hem de ilgisinin olduğunu dile getirdi.

NEW YORK TAKSİSİ NEW YORK'TA ÜRETİLMELİ

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar da, Karsan’ın Türkiye’de güçlü, araba üretimi konusunda çok deneyimli bir firma olduğunu anlattı. İhaleyi kazanması durumunda Karsan’ın Amerika’ya önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Samsar, "Ben inanıyorum ki New York taksisi New York’ta üretilmeli. Karsan ihaleyi kazanırsa bunu yapacak" dedi. Amerika’nın yeniliklere şans tanıyan bir ülke olduğuna işaret eden Samsar, Karsan’a da bu anlamda fırsat verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Senatör Adams ise, "Bu bir hayal ve biz bugün bu hayalin gerçekleşmesi için bir araya geldik. Karsan’ın kazanması, yalnızca Brooklyn için değil aynı zamanda New York kenti ve Amerika içinde bir kazanımdır’ dedi.

Senatör Adams, taksi kullanımında özürlü vatandaşların ayrımcılığa uğradığını belirterek, Karsan ile bu ayrımcılığa bir son verileceğini dile getirdi. Sendika Direktörü Kushner ise, "Bugün güneşli bir gün ancak asıl Karsan ihaleyi kazanırsa Brooklyn için daha da güneşli ve güzel günler olacak" dedi.

New York Taksi ve Limuzin Komisyonu Başkanı David Yassky’ye seslenen Kushner, ’Karsan ihaleyi kazanırsa sadece Brooklyn’de fabrika açmak ile kalmıyor yine bu aracın motorunu da Chrysler’dan alıyor ki bu da biliyorsunuz Michigian eyaletinde üretiliyor’ diye konuştu.

’Geleceğin Taksisi’ ihalesinde Nissan ve Ford’la birlikte finale kalan Karsan, su anda kentte kullanılan 16 değişik taksi modelinin yerini alacak yeni bir taksi modeli için yarışıyor.

Karsan, ihaleyi kazanması durumunda 10 yıl boyunca yaklaşık değerinin 1 milyar dolardan fazla olduğu belirtilen bir anlaşmaya imza atacak. Karsan’ın ’Geleceğin Taksisi’ konsepti, tamamen camla kaplı, turistlerin New York caddelerini keyifle izleyebileceği bir model olarak tasarlandı. Araçta engelli yolcuların rahat inip binmeleri için elektronik rampa da bulunuyor. Yolculara, takside internet kullanma olanağı sağlanırken, taksi sahibi ise araç üzerinde yer alan ekranlara reklam alabilecek. Taksinin, önümüzdeki dönemde elektrikli motorla da donatılacağı ifade ediliyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!