Brezilya, Tofaş parçası ile Doblo üretecek

Güncelleme Tarihi:

Brezilya, Tofaş parçası ile Doblo üretecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2001 01:45

Fiat'ın, bugüne kadar sadece Türkiye‘de üreterek dünya pazarına sunduğu ‘‘Doblo’’ modeli hafif ticari araçlar, kısa süre içinde Brezilya’da da üretilecek. Tofaş'ın ‘‘Doblo tekelini’’ sona erdirecek karar kapsamında, Fiat'ın Brezilya'daki fabrikalarında deneme üretimine başlandığı, seri üretime de kısa bir süre içinde başlanılacağı bildirildi.

Tofaş CEO'su Jan Nahum, A.A. muhabirine yaptığı açıklamada, Doblo'nun Brezilya'da da üretilecek olmasının, Tofaş'ı kesinlikle olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. Doblo modellerinin parça kalıplarının sadece Bursa'daki Tofaş Fabrikası'nda bulunduğuna dikkati çeken Nahum, ‘‘Brezilya‘daki fabrika montaj ağırlıklı olarak çalışacak. Güney Amerika pazarına yönelik olacak bu fabrikada, Türkiye'de üretilen parçalar kullanılacak. Bursa'daki fabrikadan gönderilecek parçalar, Brezilya'daki fabrikada montajı yapıldıktan sonra satışa sunulacak. Doblo'nun parça üretimi konusundaki Tofaş tekeli devam edecek’’ diye konuştu.

Tofaş’ın Bursa'daki fabrikasında 13 ayda 100 bin Doblo üretildiğini hatırlatan Nahum, Brezilya'daki fabrikanın ise sadece montaj yapacak olmasına karşın, yıllık 15 bin araç kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Nahum, Brezilya'daki fabrikanın üretimde kullanacağı parçaları Bursa'daki fabrikadan temin edecek olmasının, Tofaş'ın ihracatını da artıracağına işaret ederken, bu yıl 700-800 milyon dolar olarak gerçekleşmesi tahmin edilen toplam ihracatın, 2002 yılında 1 milyar dolara ulaşabileceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!