BP Türkiye'de sürpriz ayrılık

Güncelleme Tarihi:

BP Türkiyede sürpriz ayrılık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2008 09:59

BP Türkiye ülke başkanlığı görevine, BP Arama ve Üretim Türkiye Direktörü Can H. Suphi'nin getirildiği bildirildi.

Haberin Devamı

BP Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, halen ülke başkanı olarak görevini sürdüren Tahir Uysal'ın bugün itibariyle bu görevden ayrılacağı duyuruldu.

Bugünden itibaren ülke başkanlığı görevini Can H. Suphi'nin devralacağı, Suphi'nin, aynı zamanda BP Arama ve Üretim Türkiye Genel Müdürlüğü görevini de üstleneceği kaydedildi.

Enerji sektöründeki kariyerine 1990 yılında Mobil şirketinde başlayan Suphi'nin, BP'ye 1996 yılında katıldığı, BP bünyesinde ticari faaliyetler, dış ilişkiler, iş geliştirme gibi çeşitli alanlarda yönetim kademelerinde görev aldığı aktarıldı. Moskova, Bakü, Angola, Londra ve İstanbul gibi merkezlerde çalışan Suphi'nin, 2006 yılından bu yana BP'nin arama ve üretim iş kolunun Türkiye direktörlüğünü yürüttüğü ifade edildi.

Can H. Suphi, görev değişikliğine ilişkin değerlendirmesinde, Tahir Uysal'a teşekkür ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"2000 yılından bu yana BP Türkiye ülke başkanlığını yürüten Tahir Uysal, birçok önemli başarıya imza atmış, Türkiye'deki faaliyetlerimizin gelişiminde kritik bir liderlik rolü üstlenmiştir. Uysal, gerek Şah Denizi doğal gazının Türkiye'ye getirilmesi, gerekse dünyanın en büyük enerji projelerinden biri olan BTC Ham Petrol Boru Hattının hayata geçirilmesi ve işletilmesi süreçlerinde çok önemli katkılarda bulunmuştur. Kendisine bugüne kadar sağladığı başarılar ve tüm katkıları için teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Uysal,  YASED'in Başkanı

BP Türkiye'ye 1991 yılında katılan Tahir Uysal'ın, 2000 yılından bu yana ülke başkanlığı görevini sürdürdüğü hatırlatılan açıklamada, Uysal'ın görev değişimiyle ilgili değerlendirmesine de yer verildi.

Uysal, 17 yıldır bu değerli ekibin bir parçası olmaktan büyük onur duyduğunu, geçen bu süre içerisinde BP Türkiye olarak ülkede birçok ilki gerçekleştirdiklerine inandığını vurguladı.

Tahir Uysal aynı zamanda Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanlığını da yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!