Boyner’den akıllı triatlon

Güncelleme Tarihi:

Boyner’den akıllı triatlon
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 22:13

Yüzme, bisiklet ve koşunun arka arkaya yapıldığı triatlon meraklısı olan Elif Boyner, Melis Abacıoğlu Sezer ile sporseverlerin kendilerine eşlik edecek bir arkadaş bulmalarını sağlayan ‘SWEATers’ı kurdu. 400 bin TL’lik yatırımla kurulan girişim, abonelerine spor etkinliklerini, yeme-içme yerlerini, spor salonlarını ve spor mağazalarını buluyor.

Haberin Devamı

EN iyi girişimler, günlük hayatta yaşanan bir sorunu çözmekten geçer derler. İşte şimdi anlatacağımız girişim de tam da böyle. Hem de Türkiye’nin en

Boyner’den akıllı triatlon

önemli işadamlarından Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in kızı Elif Boyner ve arkadaşı Melis Abacıoğlu Sezer’den. Yüzme, bisiklet ve koşunun arka arkaya yapıldığı triatlon meraklısı olan Elif Boyner, kendisi gibi spora meraklı olan Melis Abacıoğlu Sezer ile sporseven herkesi bir araya getirecek bir mobil uygulama geliştirme fikriyle yola çıktılar. Ve geçtiğimiz günlerde spor meraklılarına ‘SWEATers’ı sundular.

SWEATers’ın daha sağlıklı ve mutlu insanlar olmak için birbirini harekete geçiren, destekleyen ve motive eden insanların buluşma platformu olduğunu ifade eden Elif Boyner, uygulamanın 1.5 yıllık bir çalışma sonucunda doğduğunu anlattı. Boyner, “17 Mayıs 2015’te ilk triatlonumu başarıyla tamamladım. O zamana kadar sadece sanatla ilgileniyordum. Sporun dönüştürücü gücünü keşfettim. İnsanların sporu hayatlarına nasıl daha fazla entegre edebileceklerini düşünmeye başladım. Arkadaşım Melis ile ortak hayallere sahip olduğumuzu farkettik. Hızlıca çalışmaya başladık ve SWEATers’ı kurguladık” dedi.

Haberin Devamı

SPONTANE AKTİVİTELER

Sporseverlerin en büyük sıkıntısının kendilerine eşlik edecek bir arkadaş bulamamaları olduğunu belirten Boyner, “SWEATers da tam bu sorunu çözmek için geliyor. SWEATers, spor tutkunlarının kendilerine uygun spor arkadaşı, etkinlikleri, yeme-içme yerleri, spor salonları ve spor mağazalarını bulabilecekleri bir mobil uygulama. Spor yapmak isteyen amatör ya da profesyonel tüm kullanıcılar, ihtiyaçlarını tek bir mobil uygulama üzerinde bulabiliyor” diye konuştu.

Spor arkadaşı bulmanın yanı sıra SWEATers’ta sporu destekleyecek özellikler de yer alıyor. ‘#HADİ’ isimli etkinliklerle spontane aktiviteler düzenlediklerini belirten Boyner, “Herkes kendi #HADİ etkinliklerini oluşturabiliyor. Harita üzerinden spor arkadaşlarını görebiliyor. Spor arkadaşları uygulama üzerinden mesajlaşabiliyor. Sağlıklı yeme-içme yerleri, spor salonları, spor mağazalarını bulabilecek ve özel imkanlardan yararlanabilecek. ‘SWEATstop’ olarak isimlendirdiğimiz sağlıklı yeme-içme mekanlarıyla, spor salonu ve spor markalarıyla anlaşmalar işbirliği yaptık. Kullanıcılar, sporla ilgili mekanlar hakkında bilgi alırken bu mekanlarla ilgili çok özel fırsatlara da ulaşabiliyor” dedi.

Haberin Devamı

Girişimin iş modeline de değinen Boyner, şunları söyledi: “SWEATers üyelerinden hiçbir ücret alınmıyor. SWEATers kullanıcılarına özel teklifler sunan markalar ve SWEATstop’lar ile imzalanan anlaşmalar sayesinde markalardan belirli bir üyelik ücreti alınacak.”

400 BİN TL İLE KURULDU

SWEATers’ın ilk etapta kurucuların ailelerinden gelen 400 bin TL’lik bir destekle hayata geçtiğini belirten Boyner, hedeflerini şöyle anlattı: “Bir yıl içerisinde 100 bin üyeye ulaşmak istiyoruz. Ayrıca şu anda 250 olan sağlıklı yeme-içme mekanı SWEATStop’ların sayısının da binin üzerine çıkmasını hedefliyoruz. Uzun vadede uygulamanın yurtdışına açılma hedefi de var.”

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİLERE ÖNERİLER

ALP SAUL’DEN 5 TAVSİYE

HEM başarılı bir girişimci hem de seri bir yatırımcı olan Alp Saul, 1995 yılında 2 arkadaşı ile birlikte teknolojik güvenlik şirketi Pronet’i kurdu. Şu anda Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu üyeliğine de devam eden Saul, yolculuk paylaşım uygulaması Volt’a yaptığı yatırımla da adından söz ettirdi. Saul’ün girişimcilere önerileri şu şekilde:

1- Risk almaktan korkmayın: Girişimciler dünyayı değiştiren kişilerdir ve bunu başkalarının cesaret edemediği işleri hayata geçirerek yaparlar. İnandığınız bir vizyonunuz varsa, cesur davranmaktan çekinmeyin.

2- Pes etmeyin: Yenilgi ihtimali ve süreç içinde karşınıza çıkacak zorluklar gözünüzü asla korkutmasın. İşler ters gittiğinde başa dönmek ve tekrar düşünmek girişimciliğin doğasında vardır.

Haberin Devamı

3- Donanımlı olun: Güncel ihtiyaçlara cevap veren çok yaratıcı bir fikriniz olabilir. Ancak gereken bilgi ve birikiminiz yoksa onu hayata geçirme ihtimaliniz düşer. Bu nedenle işinizi en iyi siz bilin, gereken donanımları edinin.

4- İnsan kaynağına önem verin: İyi bir fikir ve iyi bir iş planı kadar, sizi hedeflerinize taşıyacak en önemli unsurlardan bir diğeri de kimlerle çalıştığınızdır. Başarının ancak doğru ekiple geldiğini unutmayın.

5- Müşteri patrondur: İş hayatım süresince bu ilkeden asla vazgeçmedim. Müşterilerinizi her an dinlemek, onların değişen ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre pozisyon almak bir girişimci için başarının anahtarıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!