Boyner, Paris’in en seksi modelini yıl sonu getiriyor

Güncelleme Tarihi:

Boyner, Paris’in en seksi modelini yıl sonu getiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2010 00:00

ABD hükümetinin 529 milyon dolarlık desteğini arkasına alarak elektrikli spor otomobil geliştiren Fisker’in, Paris’te dünya tanıtımını yaptığı ilk seri üretim modeli Karma, fuarın en seksi aracı oldu.

Haberin Devamı

450 beygir gücündeki elektrik motoruyla dünyada seri üretimi yapılan en güçlü araç olan Karma’dan yılda 15 bin adet üretilecek. Fisker’in Kurucu Ortağı ve CFO’su (Mali İşler Direktörü) Bernhard Koehler, Paris fuarında yaptığı açıklamada Şubat ayında seri üretimine başlayacakları Karma için şimdiden 3 bin kişinin kapora vererek aracı sipariş ettiğini belirtti.  Koehler, “Biz 15 bin adet Karma’nın yarısını Amerika yarısını Avrupa’da satmak istiyoruz. Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, Romanya ve Bulgaristan distribütörümüz olan Türk ortağımız BD Otomotiv, Avrupa’daki satışlarımızın önemli bir kısmını yapacak” dedi.

Türkiye’den 4 sipariş

BD Otomotiv ve Başkanı Osman F.Boyner’le çalışmayı şans olarak değerlendiren Koehler, yakın zamanda Türkiye’ye geleceğinin de mesajını verdi. Osman F. Boyner ise yıl sonunda bir tane tanıtım amacıyla Türkiye’ye getireceklerini belirterek, “Şu ana kadar 4 kişi bu araç için sipariş verdi” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!