Böyle dolandırıcılık görülmedi

Güncelleme Tarihi:

Böyle dolandırıcılık görülmedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2014 01:48

ABD tarihinin en utanç veren dolandırıcılık skandallarından biriyle çalkalanıyor. 11 Eylül saldırılarında emekli olan 72 kamu görevlisi psikolojik olarak travma geçirdiklerini veya fiziksel olarak özürlü duruma geldiklerini söyleyerek emekli oldu. Fakat fotoğraflar bunu yalanlıyor...

Haberin Devamı

11 Eylül saldırılarında psikolojik olarak yıprandıklarını veya saldırılar sırasında özürlü kaldıklarını iddia eden iddia eden 100 polis memuru ve itfaiye görevlisi saldırılardan sonra çalıştıkları New York birimlerinden emekli oldu.

Fakat Glenn Lieberman isimli polis memurunun özürlü olarak emekliliğe ayrıldıktan sonra Facebook’a jet ski’nin üzerinde koyduğu fotoğraf ise büyük bir tezaghı ortaya çıkardı. Söz konusu 100 isimden 72'si 11 Eylül saldırılarında ‘sağlam’ olmalarına rağmen ‘bir şekilde’ emekli olarak Amerika Birleşik Devletleri’ni milyon dolarca dolar dolandırdıkları iddia ediliyor. Bu isimlerden büyük bir çoğunluğu bu bugün başlatılan operasyon sonucunda tutuklandı.

Emekliliği hakketmeyen kişilerin usulsüz bir şekilde emekli olmalarını sağlayan çete lideri kişiler ise 1 milyon dolar kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

500 BİN DOLARA KADAR ÇIKTI

11 Eylül saldırıları sonucunda emekli olan isimlerin büyük bir kısmı yılda en az 50 bin dolar tazminat alıyor. Aynı zamanda Dünya Ticaret Merkezi’ne düzenlenen saldırı sonucunda emekli olan 72 polis memuru her ay düzenli olarak emekli maaşlarını da alıyorlar. Hakkında suçlamalar bulunanlar arasında bir Kore Gazisi de bulunuyor. Öte yandan emekliliğe ayrılmış bazı memurlar için ödenen miktar 500 bin dolara kadar çıkmış. Hakkında dolandırıcılıktan dava açılan emekliler ise şu güne kadar devleti 210 bin dolar soymakla suçlanıyor.

ABD’li yetkililer ise konuyla ilgili olarak yaptıkları açıklamada, devleti kandırarak emekli olan memurların ülkelerini ve ailelerini utandırdıklarını söyledi. Soruşturmayı ise Manhattan Başsavcısı Cyrus Vance yönetiyor.

BAKMADAN GEÇME!