Boyanın ustası Düfa Şimdi Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Boyanın ustası Düfa Şimdi Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2006 11:48

Kayalar Kimya, 2006 yılının ikinci çeyreğinde Alman Meffert AG ile %50 ortaklık yaparak “DÜFA” boyalarını Türkiye’ye getirdi. Türkiye boya pazarına hızlı bir giriş yapan DÜFA Türkiye, ilk 5 yıl içinde pazarın ilk 4 oyuncusu arasında yer almayı hedefliyor.

Haberin Devamı

30 yıldır mobilya sektörüne poliüretan, akrilik boya, vernik ve alt katlarını imal eden  Kayalar Kimya, 2005 yılında inşaat boyalarında Almanya’nın en büyük firmalarından biri olan Meffert AG ile ortaklık anlaşması yaptı. Almanya’da ve Avrupa ülkelerinde çok tutulan DÜFA markasını Türkiye’ye getiren Alman Meffert firması ile %50 Alman ortaklığı yapan Kayalar Kimya bu yıldız yatırımla inşaat boyaları pazarına büyük bir adımla girmiş oldu. Kuzey Afrika, Türkî Cumhuriyetler ve Ortadoğu bölgelerini de sorumluluğu altına alan Düfa Türkiye’nin ilk hedefi, 2008 sonuna kadar Türkiye inşaat boyaları pazarında, %15 lik paya ulaşmak ve özellikle su bazlı boyalarda ‘pazar lideri’ olmak.

Kimya alanındaki çalışmaları ile dünyada öncü ve güvenilir ülke Almanya’nın ünlü boya markası DÜFA’nın Türkiye’ye gelişi ile inşaat boyası sektöründe hareketlilik yaşanmaya başlandı.

Haberin Devamı

Pazarlama ve yönetim anlayışı açısından geleneksel kalıpların dışında hareket eden Kayalar ve DÜFA markası tüm tedarikçi, dağıtımcı ve satış ağını büyük bir aile olarak gören bir yapı ile kısa zamanda ciddi büyüme hedefliyor. Hedef kartlı sistemle çalışılarak boyanın el değiştiği pazarlamanın her kademesinde çalışan her kişi ve firmanın ödüllendirilmesi esas alınıyor, tüm ailede biz mantığı oluşturuluyor.

AB standartlarına uygun kalitesi ile Türk pazarına giren DÜFA Almanya’nın genel merkezinden yapılan teknoloji transferi ile Türkiye’de Kayalar Meffert ortak şirketinin fabrikasında toplam 11 kategoride boya üretimine başlandı.

Düfa Türkiye’nin ürünleri Ultra, Klasik, Kaşmir, Artex, Dış Cephe, Elit, Ahşap boya,...vb. kategorilerde ve parlak,

/images/100/0x0/55eb0361f018fbb8f8a552ae
mat, yarı mat, ipek gibi alt kategorilerle raflarda yerini bulacak.

Türkiye’nin her yerine dağıtımı başlatılan Düfa boyalarının Nisan-Mayıs 2006 aylarında ulusal kanallarda ilk reklam kampanyası gerçekleştirildi.

“Boyanın Ustası DÜFA Şimdi Türkiye’de” sloganı ile çıkan ve Burhan Öçal ve Trakya All Stars grubunun boya kutularından yapılmış perküsyonları çalmaları ile renklenen kampanya tüm gazeteci ve yazarların ilgisini ve beğenisini kazandı.

Haberin Devamı

Kayalar- Meffert Kimya San A.ş Yön Krl Bşk. Klaus Meffert, Bşk Yrd. Ersin Kayalar
Üyeler:Tolga Kayalar, Dieter Meffert,

Kayalar Kimya Kimdir?

Kayalar Kimya firmasının temelleri makina mühendisi Yılmaz Kayalar’ın  1976’da ilk kimya firmasının kuruluşu ile atıldı. 1979’da Genç markasının resmi kuruluşu gerçekleştirildi ve 1982 yılında ilk vernik üretimine başlandı. 1986’da ise 6.500 metrekare açık alan ve 3000 metrekare kapalı alana sahip yeni fabrikaya taşınıldı. 2003 yılında fabrikanın büyüklüğü 26.000 metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 32.000 netrakareye çıkartıldı.

Kayalar bir aile şirketi olarak kuruldu. Bugün ikinci kuşak temsilcileri Ersin, Tolga ve Zafer  Kayalar’ın yönetim kurulu ve icra kurullarına başkanlık ettiği şirkette, uzun yıllar boyunca yönetim kadrolarında çalışan profesyonellerin de desteği, sadakati ve bilgi birikimleri ile ciddi kurumsallaşma süreçleri yaşandı.

Haberin Devamı

Bugün, Genç markalı ürünlerden vernik ve parke cila kendi sektörünün yüzde 25’lik pazar payına sahiptir.  İleri ve yüksek teknoloji yatırımı, geniş ürün yelpazesi, modern ve sağlıklı üretim teknikleri ile rakiplerine üstünlük sağlayan Genç ve Kayalar Kimya bugün Türkiye’nin konusunda en büyük tesisine sahip. 2700 noktayı tek bir makinadan ve tek bir kişi ile kontrol edebilen bir teknolojiye sahip modern fabrikada toplam 165 kişi çalışıyor.

Kayalar Kimya Yönetim Kurulu Başkanı: Yılmaz Kayalar Bşk Yrd. Ersin Kayalar
Üyeler: Gülizar, Tolga, Zafer Kayalar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!