Boyacı Polisan tarıma giriyor

Güncelleme Tarihi:

Boyacı Polisan tarıma giriyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 00:00

Polisan, ceviz ve badem için kendi fidanlarını yetiştirmeye başladı. Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, Mardin’de tarım yatırımı da yapabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Boyacılık, yapı kimyasalları, liman işletmeciliği gibi alanlarda hizmet veren Polisan, 5 yıl içinde 150 milyon dolarlık yatırım yapacak. 2 milyar liralık boya sektöründe yüzde 25 pazar payı ile sektör liderlerinden Polisan, gelecek yıl ceviz ve badem üretimine de başlayacak. Bu konuda kendi fidanını yetiştirerek ilk adımı atan Polisan, 150 milyon dolarlık ithalat yapılan ceviz ve badem sektöründe 8 yıl içinde 50 milyon dolarlık ciro hedefliyor.

2012 yılı toplam cirolarının 360 milyon dolar olduğunu açıklayan Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, cironun yüzde 5’inin ihracat kaynaklı olduğunu ifade etti. 6-7 milyon dolarlık boya ihracatları olduğunu dile getiren Mizrahi, grup şirketlerinin toplam ihracat payının 20 milyon dolar civarında olduğunu belirtti. Mantolama, limanlarda yenileme ve boya fabrikasının taşınmasının gündemde olduğunu kaydeden Mizrahi, “Boya fabrikamızı Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ne taşıyacağız. Yaklaşık 150 dönümlük bir arazi üzerine kuracağız fabrikayı. 5 yıl içinde 150 milyon dolarlık yatırım planımız var” diye konuştu.

50 MİLYON DOLARLIK BADEM

Tarım alanında da yatırım planlarının olduğunu açıklayan Mizrahi, badem ve ceviz yetiştirmek istediklerini kaydetti .Bu çerçevede fidan yetiştirmeye başladıklarını anlatan Mizrahi, “Didim’de 2 bin dönüm arazide olacak. Ancak bazı prosedürlere takıldık. Bunları aşacağız. Toplamda 10 bin dönüm arazi üzerinde badem ve ceviz yetiştireceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!