Boy: İnternet'ten vergi de ödenecek

Güncelleme Tarihi:

Boy: İnternetten vergi de ödenecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Defterdar Vekili Kadir Boy, Maliye Bakanlığı'nın vergide tam otomasyon çalışmalarının hızla sürdüğünü vurguladı. Boy, ‘‘Sonbaharda İnternet'ten de bazı vergiler yatırılabilir hale gelecek’’ dedi.

İstanbul Defterdar Vekili Kadir Boy, Maliye Bakanlığı'nın Vergi Dairesi Tam Otomasyon Projesi (VEDOP) ile ekim veya kasım ayından itibaren İnternet üzerinden vergi de ödenebileceğini belirtti. Boy, İstanbul Defterdarlığı olarak kendilerinin de İnternet'i yoğun bir şekilde kullanmaya çalıştıklarını ifade ederek, ‘‘Mükellefler www.İst.Def.Gov.tr’’ adresinden bizim sitemize girip, her türlü bilgiye ulaşabilirler'' dedi.

Vergi ödemede çağdaş yöntemlere geçiş konusunda Maliye Bakanlığı'ndaki çalışmaların hızla sürdüğünü kaydeden Kadir Boy, şunları söyledi:

‘‘Tam otomasyona geçildiğinde mükellefler veya muhasebeciler öncelikle bazı vergileri İnternet üzerinden ödeyebilecekler. İnternet üzerinden vergi ödemenin devreye girmesiyle, vergi dairelerindeki kuyruklar büyük oranda ortadan kalkacak. İnternet üzerinden vergi konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlara şimdiden hizmet veriyoruz.’’

GELİR ARTACAK

İstanbul'da toplanan vergilerde 1999 yılında artış beklediklerini kaydeden Boy, bu artışın geçen yıl sağlanan yüzde 126 artıştan daha az olmayacağını söyledi. İstanbul Defterdarlığı'nın 10 önemli sektörde büyük firmalar bazında özel bir çalışma yaptığını hatırlatan Boy, bu çalışma ile büyük firmaların ödediği KDV matrahının takibe alındığını ve böylece sektörlerin genel seyri hakkında bilgi sahibi olduklarını kaydetti.

Yaptıkları araştırmalar ve denetimler sonucunda bu seneki vergi gelirlerinin iyi olacağını anladıklarını vurgulayan Boy,‘‘ Bu sene vergi toplama açısından iyi bir sene olacak’’ dedi.

VERGİLER BANKAYA

İstanbul'da vergi tahsilatı konusunda yaşanan sorunları azaltmak için başvurulan bir başka yönteminde banka şubeleri aracılığıyla vergi ödemek olduğunu kaydeden Boy, Maliye ile anlaşmalı 20 banka olduğunu ve bu bankaların tümünün mükellefe tam gün hizmet vermek zorunda olduğunu söyledi. Bankalar konusunda şikayetleri olanların, vergi dairelerine bizzat veya telefon numaraları aracılığıyla başvurabileceklerini belirten Boy, vergi tahsilatı yapan bankaları şöyle sıraladı:

‘‘Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Pamukbank, Toprakbank, Yapı Kredi Bankası, Akbank, T.İş Bankası,T. Emlak Bankası,Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Koçbank , Sümerbank, Şekerbank, Osmanlı Bankası, Demirbank, Türk Dış Ticaret Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Kentbank, Interbank, Finansbank.’’

Vergi için bayram mesaisi

Vergi Dairelerinde Kurban Bayramı öncesi kuyrukların ortadan kaldırılması için alacakları önlemleri sıralayan İstanbul Defterdar Vekili Kadir Boy, Bayram öncesi vergi dairesi çalışalarının ek mesai yapacağını ve bu sürede vegilerini yatıramayanların 1 Nisan günü vergilerini yatırabileceklerini söyledi. İstanbul'daki vergi dairelerinin tümünde vatandaşların sorularını yanıtlamak için danışma bürolarının kurulduğunu belirtti. Danışma bürolarının yanısıra ‘‘189 Alo Vergi Hattı’’ kurduklarını kaydeden Boy, Alo 189'dan kendilerine ulaşamayanların ‘‘511.10.22’’ numaralı telefonla kendilerine ulaşabileceğini ifade etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!