Boston Dynamics robotlarını yakından tanıyın

Güncelleme Tarihi:

Boston Dynamics robotlarını yakından tanıyın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2018 09:40

Geleceğe dair en çok tedirgin eden konuların başında robotlar geliyor. İşte Boston Dynamics robotları hakkında bilmeniz gerekenler...

Haberin Devamı

Teknoloji devlerinin son  zamanlarda birbirleriyle rekabet halinde olduğu alanların başında robot üretimi ve yazılımı geliyor. Bu şirketlerin başında gelen Google, ilhamını hayvanlardan alan ve farklı fonksiyonlarda kullanılabilen robotlar üreten Boston Dynamics şirketini uzun bir süre önce satın aldı.

Çağımızda robotların artık aktif olarak rol alması ve mekanik hareketlerden sıyrılarak daha gerçekçi ve esnek bir yapıda olması bir hayal değil. Bu alanda yenilikçi robotlar üreten şirketlerin en önemlilerinden biri olan Boston Dynamics, Google bünyesi altına katılarak teknoloji devinin satın aldığı 8. robot şirketi oldu.

Google Android yazılımlarının kurucusu olan Andy Rubin tarafından robot devrimi başlatıldı demek mümkün. İnternet şirketlerinin robot yazılımı üretmeye büyük ilgi göstermesi, bu alanda rekabetin de gelişmesini sağladı.

Haberin Devamı

Spot Mini Üretiliyor

Boston Dynamics tarafından uzun yıllardır üzerinde çalışılan robotların başında Spot Mini geliyor. Bu robot bir köpekten ilham alınarak tasarlandı ve esnek hareketleri ile YouTube üzerinde milyonlarca kişi tarafından izlendi. Kendiliğinden kapı açabilen, 3 boyutlu kamera ve otonom yazılımı ile kendi kendini kontrol edebilen robot üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Savunma Sanayisinde de Varlar

1992 yılında, Massachusetts Institute of Technology'de görevli bir akademisyen tarafından kurulan Boston Dynamics, ticari amaçlı robot üretimi ve satışı yapmıyor. Bunun yerine Amerika Birleşik Devletleri'nin savunma teknolojilerine katkıda bulunmak için robotlar üretiyor. ABD ordusu ve savunma enstitüleri ile yapılan anlaşmalar, Google'a olan satıştan etkilenmeyecek ve şirket, kara operasyonlarında ve uzay araştırmalarında kullanılmak üzere robotlar yapmaya devam ediyor.

Arama ve Kurtarma Çalışmalarında Kullanılabilecek

Boston Dynamics, geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni robot tanıtımında ise arama ve kurtarma faaliyetlerinde kullanılabilecek bir tasarım ortaya koydu. Yüksek platformlardan atlayabilen, ağır darbelere karşı dayanıklı olan, tırmanan ve takla atan bu robot, Spot Mini'nin güncellenmiş bir diğer versiyonu.

Haberin Devamı

Boston Dynamics tarafından üretilen diğer robotlar ise şu şekilde:

Big Dog

RHex

LittleDog

Petman

Atlas

Spot

Wild Cat

Amerikan Ulusal Mühendislik Akademisi ile birlikte çalışan Boston Dynamics, Google ile yaptığı anlaşma sayesinde yazılım ve yapay zeka konusunda gelişmiş projeler üzerinde hazırlıklarını sürdürüyor.

BAKMADAN GEÇME!