Bosch, Siemens'in BSH'deki hisselerinin tamamını satın alıyor

Güncelleme Tarihi:

Bosch, Siemensin BSHdeki hisselerinin tamamını satın alıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2014 01:11

Bosch ve Siemens, ortak girişimleri Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH'deki (BSH) yüzde 50'lik Siemens hissesinin Robert Bosch GmbH tarafından satın alınması konusunda anlaştı. Bosch, BSH'taki yüzde 50 Siemens hissesini 3 milyar euroya satın alacak.

Haberin Devamı

Bosch ve Siemens ortak açıklamasına göre, söz konusu işlem hem Bosch Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu hem de Siemens Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu tarafından onaylandı. Satın alma fiyatı toplam 3 milyar euro olacak ve Siemens ve Bosch'a işlem tamamlanmadan önce BSH'den 250'şer milyon euro tutarında kar payı dağıtılacak.

Halen düzenleyici kuruluş onayı gerektiren işlemin, 2015 takvim yılının ilk yarısında tamamlanması bekleniyor. BSH, bunun ardından tamamen Bosch Grubu'na ait bir iştirak haline gelecek. Anlaşma koşulları uyarınca uzun vadede BSH'nin Siemens markası altında ev aletleri üretmesi ve pazarlamasına da izin verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Robert Bosch GmbH Yönetim Kurulu Başkanı Volkmar Denner, BSH'nin uzun yıllardır başarılı ve karlı bir şirket olduğunu belirterek, "Stratejik ve teknolojik olarak, Bosch Grubu için tam biçilmiş kaftan" değerlendirmesini yaptı.

Siemens Mali İşler Müdürü Ralf Thomas da Bosch ile müzakerelerinin her zaman yapıcı ve karşılıklı güvene dayalı sürdüğünü vurguladı. Ralf Thomas, "BSH'deki hissemizin satışı, yoğun şekilde kendi ana faaliyet alanlarımıza odaklanmaya devam etme hamlemizin bir parçasını oluşturuyor. Bosch ve Siemens olarak on yıllardır yürüttüğümüz güçlü ortaklık kapsamında, BSH'yi ev aletleri alanında başarılı bir lider kuruluş haline getirdik. BSH'nin tamamının Bosch tarafından satın alınması; sürekliliği, yeni bakış açıları ile bir araya getirerek BSH müşterileri, iş ortakları ve çalışanlarına son derece sağlam ve sürdürülebilir bir yapı sunacaktır" ifadelerini de kullandı.

1967'DE GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRMİŞLERDİ

Bosch ve Siemens, 1967 yılında ev aletleri alanındaki faaliyetlerini birleştirerek BSH adlı ortak girişimi kurdu. O günden bu yana da Avrupa'nın en büyük ev aletleri üreticisi ve alanında bir dünya lideri haline gelen BSH, 2013 yılı itibarıyla dünya çapında yaklaşık 10,5 milyar euro civarında gelire ve 50 bin çalışana sahip. BSH ürün portföyünde; ocak, fırın ve aspiratörden bulaşık, çamaşır ve kurutma makinesi, buzdolabı ve donduruculara, elektrikli süpürgeden kahve makinesi, su ısıtıcısı, ütü ve saç kurutma makinesi ve küçük ev aletlerine kadar çok geniş bir ev aletleri yelpazesi yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!