Boş OSB’ler yatırımcı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Boş OSB’ler yatırımcı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2015 01:32

BİRLEŞMİŞ Milletler ve ABD’nin uyguladığı ekonomik ambargolar nedeniyle yıllarca kapalı bir ekonomisi olan İran’da nükleer anlaşmanın ardından ambargoların kalkmasıyla birlikte birçok yabancı yatırımcı gözünü bu büyük pazara dikti.

Haberin Devamı

Yabancı yatırımcıları teşvik etmek için ülkedeki organize sanayi bölgelerinin (OSB) sayısını artırmayı hedefleyen İran’da Türk yatırımcılar için de özellikle sanayi ve turizm alanlarında büyük fırsatların olduğu belirtiliyor.
İranlı Sanayici ve İşadamları Derneği (İSİAD) Başkanı Mehdi Culazade, İran’a ekonomik ambargoların uygulandığı dönemde yatırımları yarım kalmış, ancak altyapıları ve çelik konstrüksiyonları bitmiş birçok organize sanayi bölgesi bulunduğunu belirterek, İran’da birden çok boş organize sanayi bölgesi de olduğuna dikkat çekti. Culazade, “Ancak boş araziye yatırımı pek tavsiye etmem, alt yapısı, su, elektrik ve yol donanımı olan organize sanayi bölgeleri, yatırımcılar için çok cazip” diye konuştu. İran’da yeni organize sanayi bölgesinin de yapımının hala devam ettiğine dikkat çeken Culazade, bunların belli başlılarının Tahran, Meşhed, Elborz, Arak, Qeshm, Zanjan, Gazvin, Horasan, Azarşahr, Maku ve Julfa şehirlerinde yer aldığını söyledi.

187 OSB DAHA

İran-Türk İş Konseyi Başkanı ve İranlı işadamı Reza Kami ise İran’da 754 organize sanayi bölgesi bulunduğuna dikkat çekerek, İran hükümetinin geçen yıldan beri yeni sanayi bölgeleri yaptığını ve bu rakamı 941’e çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Kami, “Yeni yapılan sanayi bölgeleri boş olacak. Mesela kuzeye, Azerilerin yoğun olduğu Tebriz’de yabancı yatırımcılar için 10 bin hektarlık çok büyük bir organize sanayi bölgesi hazırlanıyor, burası bir fırsat” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!