Boş kararnameyi imzalattı, Köşk’e tek isim gönderiyor

Güncelleme Tarihi:

Boş kararnameyi imzalattı, Köşk’e tek isim gönderiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2006 00:58

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığına atama için Bakanlar Kurulu’nun önceki günkü toplantısında boş kararnameyle yetki aldı. Merkez Bankası Başkanlığı için, Banka Meclisi’nin dün vekalet verdiği Başkan Yardımcısı Erdem Başçı’nın adı öne çıkarken, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk ve Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı’nın adlarının ise yedekte tutulduğu öğrenildi.

SEZER İLE GÖRÜŞME: Hükümetin atama konusunda kriz yaşanmaması için önceden görüşünü almak istediği Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer iki günlük gezi için dün Gürcistan’a gitti. Sezer’in bugün öğle saatlerinde Ankara’da olması bekleniyor. Devlet Bakanı Ali Babacan da bugün Çankaya Köşkü’ne çıkarak Merkez Bankası Başkanlığına atama ile ilgili kararnameyi Sezer’e sunacak.

HERKES ÖĞRENECEK: Erdoğan, dün sorular üzerine, "Ali Bey (Babacan) Köşk’e çıktığında MB başkanını herkes öğrenecektir" dedi. Erdoğan, "Merkez Bankası Başkanlığı için Köşk’e tek isim mi çıkaracaksınız?" sorusuna, "Tek isim. Bakanımız yarın (bugün) götürecek, Cumhurbaşkanımıza arz edecek" yanıtını verdi. Erdoğan, "İsim konusunda Köşk’le görüşüldü mü? Yani daha önce bir görüş alış verişi" sorusuna, "Hayır" yanıtını verirken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, "O konu problemsiz halledildi" karşılığını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!