Borsaya Irak ve Arjantin darbesi

Güncelleme Tarihi:

Borsaya Irak ve Arjantin darbesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2001 01:59

İMKB, bir günde hisse senedi piyasası olmaktan çıkıp, söylenti pazarı haline geldi. Söylentilere, yeniden artış eğilimine giren Arjantin riski eklenince, borsadaki kár amaçlı satışlarda ipin ucu kaçtı.

İMKB-100 Endeksi, dünkü seanslar sonunda 592 puan düşüp, 11.129 puandan kapandı. Borsa gün içinde 10.927 puana kadar çekildi. Toplam işlem hacmiyse önceki güne göre 7.4 trilyon lira artarak 575 trilyon 180 milyar lira oldu. Merkez Bankası dolar satış kuru, dün sabah saatlerinde 1 milyon 460 bin lira seviyelerine kadar çekildikten sonra yükselme eğilimine girip salı gününe göre 5 bin lira artarak 1 milyon 481 bin lira oldu. 19 Kasım’daki 12.263 puanlık kapanıştan sonra başlayan kár satışlarını artıran nedenlerden biri olarak ortaya çıkan Kıbrıs’a, ABD'nin Irak'a müdahale konusu eklendi. Dün, borsada Kuzey Irak'ta askeri operasyon başladığına yönelik bir söylentinin ortaya atılması, böyle bir ihtimalin gerçekleşmesine hazır olan yatırımcılara inandırıcı geldi.

Bu söylentinin hemen arkasından uluslararası bir yatırım kuruluşunun ‘‘Türkiye'de mali kesim riski yüksek. Bu nedenle mali şirketlere ait hisselerinizi satın’’ tavsiyesiyle rapor yayımladığı söylentisi yayıldı. Bu söylenti, yabancı ortaklı bir aracı kurumun, bir banka hisse senetlerinde yoğun satıcı olmasıyla güçlendi ve piyasa açısından kısa süre de olsa inandırıcılığını korudu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!