Borsa'da Akdeniz lezzeti

Güncelleme Tarihi:

Borsada Akdeniz lezzeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Borsa restoran zinciri geçen hafta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki ikinci restoranını açtı. Yeni binada açılan restoranın mönüsü geleneksel Türk yemeklerinin sunulduğu diğer Borsa restoranlarından farklı. Mediterranian Bar&Grill'de Akdeniz mutfağının ürünleri sunulacak.

Borsa yetkilileri, yeni restoranın 'New York cuisene style' olarak tanımlanan tarzın Akdeniz mutfağına uygulanması ile oluşturulduğunu belirtiyor. New York cuisene style, dünyanın dört bir yanından Amerika'ya göçen farklı kültürlerden aşçıların çabalarıyla oluşan bir sentez. Mediterranian Bar & Grill'in mönüsü oluşturulurken oldukça titiz davranıldı. Akdeniz'de kıyısı olan hemen her ülkenin özel yemeklerini mönüde bulmak mümkün.

Restoranda yemeklerin sunumuna özellikle çok dikkat ediliyor. Her yemek neredeyse bir sanat eseri gibi hazırlanıyor. Resim görünümündeki tabaklar sofraya özenle servis ediliyor.

Şu anda restoranın yemeklerini yapan aşçılar, Amerikalı iki aşçı tarafından üç aşamalı bir eğitimden geçirildi. 6.5 ay süren bu eğitimin ardından yabancı aşçılar geri döndüler. Şu anda restoranda biri şef aşçı olmak 18 aşçı görev yapıyor. Aşçıların yanı sıra restoranda 2 kaptan garson, 7 garson, 11 komi çalışıyor.

Mediterranean'ın kapalı bölümünde 90 kişiye hizmet veriliyor. Ayrıca istenirse bar kısmına da servis yapılıyor. Uygun havalarda restoranın terası da kullanılıyor.

Mekanın dekorasyonunda Akdeniz'i çağrıştıran somon, sarı gibi sıcak renkler hakim. Fonda sürekli Akdeniz müziği çalınıyor. Tüm Borsa restoranları Özkanca Ailesi'ne ait. Rasim, Tahsin ve Ali Reşat Özkanca Kardeşler 1985 yılından beri ortak olarak çalışıyor. Fakat restoranların işletmesini Rasim Özkanca yapıyor. Rasim Özkanca işine gösterdiği titizlikle tanınıyor. Öyle ki her gün restoranı ziyaret eden Özkanca tüm yemekleri tadıyor. Özkanca tarafından kıvamında bulunmayan hiç bir yemek müşteriye servis edilmiyor.

Borsa zincirinin yeni mekanı emsali restoranlara göre uygun fiyatları ile de dikkat çekiyor.

İsmi Zahire Borsası'ndan yadigar

Borsa restoranları adını Eminönü'nde açılan ilk şubenin bulunduğu Zahire Borsası'ndan alıyor. İlk restoran 1927 yılında açıldı. 1985’te kapanmak üzereyken Özkanca Kardeşler tarafından satın alındı. Zincirin Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda 2, Fenerbahçe restoranlarının yanı sıra 4 de fast restoranı bulunuyor. Firma aynı zamanda catering hizmeti de veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!