Borsa'da 666 milyon dolarlık işlem rekoru

Güncelleme Tarihi:

Borsada 666 milyon dolarlık işlem rekoru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

Serbest uçuşa devam eden Borsa'da dün yeni rekorlara ulaşıldı. Borsa endeksi binde 34'lük primle 3 bin 223 puandan kapandı. Borsa'da ikinci rekor ise işlem hacminde gerçekleşti. Borsa'da dün toplam 118.9 trilyon liralık işlem hacmi gerçekleşti. Bu rakam, dolar bazında da işlem rekoruydu. Borsada dünkü 666 milyon dolarlık işlem hacmiyle 28 Ocak 1997 tarihindeki 627 milyon dolarlık rekor da kırılmış oldu.

Borsa'da dün endeks bazında yaşananlar da oldukça ilginçti. Hızlı alımlarla açılan sabah seansı, 152 puanlık artışla 3 bin 364 puandan kapandı. Dahası endeks ilk seans içinde 3 bin 389 puana kadar çıktı. İkinci seans satış ağırlıklı açıldı ve endeks, birara önceki günkü kapanış değeri olan 3 bin 212 puanın da altına geriledi. Yoğun satışlarla, birinci seansın başındaki değerine dönüşü endekste günlük toplam 304 puanlık bir hareketi ifade ediyor. Bu da bir gün içinde yaşanabilecek büyük bir dalgalanma olarak nitelendiriliyor.

Dün yaşanan büyük kâr realizasyonuna karşın Borsa'da çok hızlı bir gerileme beklenmiyor. Keza Türkiye'yi 1998'in yıldızı olarak gören yabancıların yoğun alımları devam ediyor. Dışarıdan Türkiye'ye dönük başlayan büyük desteği IMF'in tavrından da hissetmek mümkün. Hazine'nin uluslararası borsalarda başlattığı bir milyar marklık Euro-tahvil ihracında miktarı yoğun talep nedeniyle 1.5 milyar marka çıkarması da Türkiye'ye verilen dış desteğin açık göstergesiydi. Bu olumlu gelişmelerin yanısıra, hükümetin de yıl sonuna kadar 4 milyar dolarlık özelleştirme hedefinde kararlı olduğu yolunda açıklamaları, kâr realizasyonu yaşansada borsanın yükselişini destekleyen gelişmeler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!