Borsacılar da 'çitleyecek'

Güncelleme Tarihi:

Borsacılar da çitleyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2010 12:46

Esas Holding, Çitliyo markası ile bilinen Peyman'ı, halka arz etmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Peyman'ın ayçekirdeği markası Çitliyo'nun yeni hasat ürünleri toplanmaya başlandı. Peyman firması tarafından yapılan yazılı açıklamada, Çitliyo için, Kayseri ve Aksaray'da düzenlenen hasat şenliği ile yeni hasat ürünlerinin toplanmaya başladığı belirtildi.

Hasat şenliğine Peyman Üst Yöneticisi (CEO) Ayhan Güneş, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı ve Peyman Genel Müdürü Oğuz Yükselir'in ev sahipliği yaptığı, lezzet ve olgunluğunun en dorukta olduğu zamanda hasat edilen ürünlerin, “Yeni Hasat” adı altında özel ambalajlarıyla piyasaya verildiği, bu ürünlerin 2 ay boyunca piyasada tüketiciye sunulacağı kaydedildi.

Peyman'ın son 3 yıldır sektörün çok üstünde, yüzde 45 oranında büyüdüğü bildirilen açıklamada, “Peyman, bu yılın sonunda 650 milyon liralık büyüklüğe ulaşması beklenen markalı kuruyemiş pazarında yüzde 20 oranında bir paya sahip bulunuyor. Kuruyemiş pazarındaki ambalajlı ayçiçeği çekirdeği segmentinde 250 milyon liralık bir büyüklük söz konusu. Peyman ise ayçiçeği çekirdeğinde 2010 yılını yüzde 20 pazar payı ile bitirmeyi hedefliyor” denildi.

“2011 SONUNDA HALKA ARZ İÇİN HAZIRLIKLARA BAŞLANDI”

2008 yılında Esas Holding ile ortaklığa giden Peyman'ın, halka açılmaya hazırlandığı dile getirilen açıklamada, değerlendirmesine yer verilen Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, Peyman'ın ulaştığı 100 milyon dolar civarındaki ciro ve sektördeki pazar payı ile geldiği noktanın son derece memnun edici olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Kamışlı, “Bu memnuniyeti Türk halkı ile paylaşmak için Peyman, 2011 yılı sonunda halka açılma planlarını hayata geçirecek. Türk ekonomisinin şu ana kadarki olumlu gelişimine ve kuruyemiş sektörünün gidişatına göre Peyman'ın halka açılma hazırlıklarına başlanıldı. Ortaklı bir şirket yapısında, 3 yıl sonra halka açılmayı hedefliyor olmak büyük bir başarıdır.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!