Borsa şirketlerinden haberler

Güncelleme Tarihi:

Borsa şirketlerinden haberler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 15:28

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş'nin döviz cinsinden uzun vadeli kredi notunu “B artı”ya yükseltti.

Turkcell'den İMKB'ye yapılan açıklamada, Standard & Poor's'un güçlü operasyonel performansı ve finansal profili dolayısıyla Turkcell'in döviz cinsinden uzun vadeli kredi notunu “B”den “B artı”ya yükselttiği bildirildi.
Şirketin, pozitif izlemede olan görünümü de pozitif olarak belirlendi.

-ECZACIBAŞI YATIRIM HOLDİNG-

Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı A.Ş., çıkarılmış sermayesinin, tamamı iç kaynaklardan karşılanmak suretiyle 39 milyon 600 bin YTL'den 50 milyon YTL'ye yükseltilmesi nedeniyle, bedelsiz payların dağıtımına 18 Ocak Çarşamba günü başlayacak.

-PETKİM-

Petkim Petrokimya Holding A.Ş'de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Birol Aydemir'in Yönetim Kurulu üyeliği görevi, Bakanlık makamının 30 Aralık 2005 tarihli oluru ile 14 Ocak 2007 tarihine kadar uzatıldı.

-FİNANSBANK-

Finansbank A.Ş. ile ilgili olarak Fina Holding A.Ş'den İMKB'ye gönderilen açıklamada, basında yer alan “Finansbank'a Fransız ortak” başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

-KONYA ÇİMENTO-

Konya Çimento Sanayi A.Ş., 3 Ocak 2006 tarihli özel durum açıklamasında, Yönetim Kurulu'nun 12 milyon avro tutarlı yeni bir çimento değirmeni ve 1 milyon 900 bin avro tutarlı yeni çimento silosu kurulması yatırımlarına başlanması kararı aldığının duyurulduğu anımsatılarak, söz konusu yatırımlara bugün itibariyle başlandığı kaydedildi.

-ADEL KALEMCİLİK-

Adel Kalemcilik Ticaret Sanayi A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada, basında yer alan bir haberde, şirketin yabancı ortağı olan Faber Castell'e satılacağı söylentisinden bahsedildiği belirtilerek, ”Haberde bahsedilen söylenti tamamen gerçek dışı olup, şirketimizin bu asılsız haberle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!