Borsa İstanbul şampiyonluğa ilerliyor

Güncelleme Tarihi:

Borsa İstanbul şampiyonluğa ilerliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2019 10:50

Küresel piyasalara nazaran güçlü duruşunu sürdüren Borsa İstanbul’da yatırımcılar kazançlarını artırıyor.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul gelişmekte olan piyasalardan pozitif ayrışmaya devam ediyor. Yılbaşından bugüne Borsa İstanbul, Çin, Brezilya, Güney Kore ve Rusya borsalarından çok daha fazla yükseliş kaydetti.

Borsa İstanbul 1 Ocak 2019’dan bugüne kadar yüzde 15 oranında prim yaptı. Yılbaşına 90 bin puan seviyesinden başlayan Borsa İstanbul bugün 103 bin puan seviyesinin üstünde bulunuyor. Bu zaman zarfında Çin Borsası yüzde 12.4, Brezilya Borsası yüzde 11.4, Güney Kore Borsası yüzde 9.3, Rusya Borsası ise yüzde 5 oranında prim yaptı.

ŞAMPİYON TÜRKİYE

Şirketlerin karlılıklarındaki artış, ekonomiye olan güvenin yükselmesi ve temettü gelirleri açısından Borsa İstanbul cazip yatırım alanlarından biri olarak öne çıkıyor.

Özellikle yabancı yatırımcıların ilgi odağında olan Borsa İstanbul’da hisselerin ucuz kalması da primlenmeyi artırıyor.

DOĞRU HİSSEYE YATIRIM KAZANDIRIYOR

Haberin Devamı

Borsa İstanbul’da doğru hisselere yatırım yapanlar hem hissenin yükselişinden gelir elde ediyor hem de şirketin açıkladığı kardan temettü alabiliyor. Bazı şirketler de bedelsiz sermaye artırımına giderek yatırımcıların elinde tuttuğu payları artırıyor. Doğru hisseye yatırım yapanlar mevduat, dolar gibi yatırımlardan daha fazla kazanç sağlamış oluyor.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!