Borsa dipten döndü

Güncelleme Tarihi:

Borsa dipten döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Borsada dün son dönemlerdeki en büyük çalkantılardan biri yaşandı. Düşüş için tüm nedenlerin de peş peşe sıralanmasıyla borsa haftanın dördüncü gününü de düşüşle kapattı. Dünkü düşüşlerde kredili satışların büyük etkisi olduğuna dikkat çekiliyor. Sabah seansında yüzde 8'lik şok düşüş yaşanan borsada ikinci seans gelen alımlarla toparlandı ve günü yüzde 1.76'lık kayıpla kapadı. İlk seansta 246 puan birden gerileyerek 2 bin 788 puana inen endeks ikinci seansın sonunda gelen alımlarla sabahki zararın büyük bir kısmını kapattı ve günü 53 puanlık düşüşle 2 bin 981 puandan tamamladı. Fakat dünkü düşüş haftanın ilk yarısındakilerden biraz farklıydı. Sabah gün başlarken, önceki günlerden çok farklı değildi. Ülke ekonomisinde önceki haftalara kıyasla önemli bir değişiklik yoktu. Körfez'deki durum da önceki günlerle hemen hemen aynıydı. Aslında artan diplomatik girişimler nedeniyle, dün Körfez'de, önceki günlerin aksine küçük de olsa barış umutları bile vardı. Özelleştirme İdaresi

Başkanlığı'nın salı günü yaptığı açıklamasının yolaçtığı şok ise borsada yeterince satılmış olmalıydı. Beklenilen üzerinde çıkan ocak ayı enflasyon rakamların yarattığı olumsuz etkiyi de piyasa iki gündür absorbe etti. Bütün bunlara karşın borsa dün sabah seansında yüzde 8'lik şok düşüş yaşanmasını anlamak zor. Kamu hisselerinin hepsi tavan fiyatlara geriledi. Borsayı olumsuz etkileyen önemli unsurlardan biri olan erken seçim haberlerinin ise bu kadar kısa sürede satışı düşünelemez.

KREDİLİ SATIŞ BASKISI

Aracı kurumların kredili müşterilerinin hisselerini kriz nedeniyle sattırmasının düşüşte payının büyük olduğu konuşuluyor. Son düşüşlerle borsada pek çok hisse senedinin fiyatının alım için cazip hale geldiği belirtiliyor. Büyük düşüşlerin ardından yabancıların da belirli hisselerde alıma girmeye başladığı konuşuluyor.

Döviz piyasalarında ise dolar Körfez'de süren gerginliğe karşın inişe geçti. Dış borsalarda 1.79 marka gerileyen doların içerde de 220 bin 350 liraya geriledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!