Borsa

Güncelleme Tarihi:

Borsa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

Borsa desteğini kırdı

Ne oldu?

Borsa dün başladığı düşüş trendini bugün de sürdürdü. İMKB Ulusal-100 endeksi gelen satışlara yenilerek düne göre 477 puanlık düşüşle 16 bin 447 puandan birinci seansı tamamladı. Hisse senetlerinin değer kaybı yüzde 2.82 olarak gerçekleşti. 182 trilyon 100 milyar liralık işlem hacmi oldu. Tüpraş, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası-C, Akbank yoğun işlem gören hisseler arasında yer aldılar. İkinci seansta ise toparlanmaya çalışan endeks günün tamamında 476 puanlık kayıpla 16 bin 449 puandan kapandı. İkinci seansta hisse senetlerinin değer artışı yüzde 0.01, işlem hacmi de 148 trilyon 34 milyar lira oldu. Diğer endekslerin kapanışları sırasıyla; Mali endeks 22 bin 279 puan, sınai endeksi 11 bin 810 puan, hizmetler endeksi 14 bin 999 puan oldu. Tüpraş, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, İş Bankası-C, Vestel yoğun işlem gördü.

Neden oldu?

Beklentisizlik ile boğuşan piyasada yatay ve sıkışık seanslar sürdü. Halka arzların yoğunluğu zaten parasız kalan borsaya olumsuz etki yaptı.

Ne olacak?

Yeni beklentiler olmadığı takdirde borsanın yatay ve hacimsiz bir seyir izlemesi bekleniyor.

Uzman Gözüyle

Göknur Karabıyık - Halk Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı

Kısa vadede yeni beklentilerin bulunmaması borsanın gevşek seyrini devam ettirmesine neden oluyor. Endeks 16 bin 900'deki orta vadeli desteğini bugün kırdı. İşlem hacmine baktığımızda çok düşük olduğunu görüyoruz. Borsanın bu düşüşü için bile hacim oldukça yetersiz. Büyük halka arzlar da piyasadan para çıkışını destekliyor. FED'in faiz artırımı piyasalar tarafından daha önceden satın alınmasından dolayı bugün fazla bir tepki yoktu. Ama yurtdışındaki gelişmeler borsa çevreleri tarafından yakından izleniyor. Çünkü ABD piyasalarının faiz artırımına vereceği tepki bizim için de önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde yeni beklentiler olmadığı takdirde yatay ve hacimsiz bir seyir izlenecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!