Born: Ekonominiz iyi gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Born: Ekonominiz iyi gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2003 01:44

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Wolf Ruthard Born, ‘‘Enflasyon düşüyor, borçlar ödeniyor, Türkiye okonimisi gelecek için pozitif sinyaller veriyor’’ dedi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dr. Wolf Ruthard Born, Türk hükümetinin ekonomide izlediği politikayı olumlu bulduklarını belirterek, ‘‘Türk ekonomisi pozitif sinyaller veriyor’’ dedi.

Büyükelçi Born, yaklaşık 3 aydır Türkiye'de olduğunu belirterek, Alman ve Türk işadamları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki çalışmalara ağırlık vereceğini söyledi.

Türkiye'nin geçmiş yıllarda krizler yaşadığını, ancak şimdiki hükümetin ekonomide kesin bir politika uyguladığını belirten Born, ‘‘Borçlar yavaş yavaş ödeniyor, enflasyonla savaş verildi ve düşüyor. Bunların hepsine devam edilirse gelecek açısından iyi olur. Türk ekonomisi gelecek için pozitif sinyaller veriyor’’ diye konuştu.

AB ülkelerindeki vatandaşların büyük çoğunluğunun Türkiye'nin AB'ye girmesini istemediği ve Alman halkının bu yöndeki tutumununun nasıl olduğu şeklindeki soruya Büyükelçi Born, ‘‘Bunda, halkın ve hükümetin iradesini bilmek lazım’’ yanıtını verdi.

Halkın tercihinin bu yönde olabileceğini anlatan Born, şunları söyledi: ‘‘Bu da Türkiye'nin aleyhinde oldukları anlamında değerlendirilmemeli. Almanya'da yaklaşık 4.5 milyon insan işsiz. Bu durumda, elbette halk 70 milyon nüfuslu Türkiye'nin olmasını istemez. Türkiye'nin AB'ye girmesi için belirli prosedürlerin yerine getirilmesi için yapılan anlaşmalar var. AB ve Türkiye pazarlık içinde. Anlaşma kararını halk değil, hükümet verir.’’

Born, her iki ülke arasındaki ticaret hacminin yaklaşık 14 milyar dolar civarında, Almanya'nın ihracatının Türkiye'ye göre 1 milyar dolar fazla olduğunu belirterek, Türkiye'ye yapılan en büyük yabancı sermaye yatırımlarının Alman firmalar tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!