Borcu olanlar dikkat... İlk kez geldi

Güncelleme Tarihi:

Borcu olanlar dikkat... İlk kez geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 10:02

Vatandaşa, devlete olan borçlarını bitirme fırsatı sunulmasının ardından şimdi de bu borçları ödeyebilmesi için ilk kez bir kolaylık getirildi. Buna göre kamuya olan borcunu ödemek için bankalardan 'tüketici' kredisi çeken vatandaşa vade süresi 4 yılın üzerinde uygulanabilecek.

Haberin Devamı

BANKACILIK Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Bankaların Kredi İşlemlerine İlişkin Yönetmelikte değişiklik yaptı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan

Borcu olanlar dikkat... İlk kez geldi

değişiklikle kamu kurum ve kuruluşlarına olan borçların finansmanı amacıyla kullandırılan tüketici kredilerinin vadesi 48 ayı geçebilecek. Ancak kamuya olan borç için çekilen bu krediye vatandaş elini bile süremeyecek. Çünkü bu para doğrudan Maliye ya da Sosyal Güvenlik Kurumunun hesabına kredinin çekildiği banka tarafından yatırılacak.

İLK KEZ OLUYOR

Değişiklikle ilgili Hürriyet'e bilgi veren bir banka yetkilisi, ilk kez böyle bir düzenleme yapıldığını belirterek "Tüketici kredisini en fazla 48 ay vadeyle kullandırabiliyorduk. Ama artık devlete olan borçların ödenmesi koşuluyla vadeyi 48 ayın üzerine çıkarabileceğiz" dedi. Vade süresi ne kadar uzayabilir, 10 yıla da çıkar mı, sorusuna ise bankacı şöyle yanıt verdi:

Haberin Devamı

VADE İÇİN ÜST SINIR YOK

"Bu ilk kez yapılan bir düzenleme. Krediyi biz banka olarak doğrudan alacaklı olan kamu kuruluşunun hesabına yatıracağız. Yani vatandaşın eline para geçmeyecek. Vadesini de ortalama 5 yıl gibi düşünebiliriz. Ama borcun büyüklüğüne göre vade süresi 6-7 yıla kadar da çıkabilir. Üst sınır olmadığı için biraz da uygulama sırasında bu süre belli olur. "

TRAFİK CEZASI, MTV, ÖĞRENCİ KREDİSİ, VERGİ, SİGORTA PRİMİ BORCU OLANLAR

Vatandaşın devlete olan sosyal güvenlik prim borçları, üniversitede okurken çekilen öğrenim kredisi borcu, motorlu taşıtlar vergisi, trafik cezaları olan vatandaşlar 31 Temmuz'a kadar başvurmaları halinde 'yapılandırmadan' yararlanabilecek. Borçlarını peşin ödeyenlere ayrıca yüzde 50 indirim fırsatı sunulacak.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

BAKMADAN GEÇME!