Borçlarınıza online çözüm

Güncelleme Tarihi:

Borçlarınıza online çözüm
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2018 00:30

İhtiyaç kredisi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı (KMH) borcu olan ve ödemelerini yapmakta zorluk çekmeye başlayan kişiler için harekete geçen Tekkredi, kullanıcılara web sitesi üzerinden yapılandırma seçenekleri sunuyor. Girişimin kurucusu Pelin Anlı Bedirhanoğlu, “3 gün içerisinde kullanıcılara yanıt veriyoruz. Şu ana kadar 150 bin kişi bize başvurdu” dedi.

Haberin Devamı

KREDİ kartları, çekilen krediler ve avans hesaplar derken bankalara olan borçlar çoğu zaman zor bir şekilde ödenebiliyor. Bu sorundan yola çıkan Tekkredi, farklı bankalarda ihtiyaç kredisi, kredi kartı, kredili mevduat hesabı (KMH) borcu olan ve ödemelerini yapmakta zorluk çekmeye başlayan kişilerin borçlarını tek bir bankada birleştirerek aylık taksitlerini düşürmesi konusunda yardımcı oluyor. Tekkredi, yaklaşık 3 yıl önce Collective Spark isimli girişim sermayesi fonunun bünyesinde Pelin Anlı Bedirhanoğlu tarafından kuruldu.

SEÇENEKLER BİR ARADA

Kullanıcılara sundukları çözümün nasıl işlediğini anlatan Bedirhanoğlu, “Kullanıcılar, önce www.tekkredi.com üzerinden kredi birleştirme ve yapılandırma talebinde bulunuyor. Anlaşmalı olduğumuz bankalar, bu bireyleri inceliyor ve uygun görmeleri durumunda kredi birleştirme ve yapılandırma teklifi yapılıyor. Bireyler, kendilerine farklı bankalar tarafından sunulan teklifleri inceleyip kendilerine uygun olan teklife ön başvuru yapıyor. Böylece kredi onay sürecini başlıyor. 3 iş günü içerisinde olumlu ya da olumsuz dönüş yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kullanıcıların seçtikleri bankanın kredi kullandırımı için talep ettiği bilgi ve belgelerin eksiksiz bir şekilde bankaya teslim ettikten sonra işlemin tamamlandığını söyleyen Bedirhanoğlu, şunu söyledi: “Bireyler farklı bankalarda olan farklı ödeme planlarını takip etmektense tek bir bankaya borçlu hale geliyor ve aylık taksitleri düşmüş oluyor.”

150 BİN TALEP

Bedirhanoğlu, Tekkredi’nin tüm süreç boyunca sorulara cevap vermek ve başvuruların başarıyla tamamlamak için kullanıcılara destek verdiğini kaydederek, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) mevzuatlarına uyumlu olarak çalıştıklarını ve bilgi gizliliği ve güvenliği konusunda standartlarla korunduklarını anlattı.

Bugüne kadar Tekkredi’ye 150 binden fazla kişinin kredi birleştirme ve yapılandırma işlemi için talepte bulunduğunu söyleyen Bedirhanoğlu, “Gelecekteki en önemli hedefimiz, daha fazla kişinin Tekkredi hizmetlerini kullanarak borçlarını ödeyebilir hale gelmesine yardımcı olmak ve finansal okur yazarlık konusunda bu kişilerin yanında olarak bütçe yapmaları konusunda destek olabilmek” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ayrıca Bedirhanoğlu, gelir modellerinin yapılandırmalar karşılığında bankalardan komisyon aldıklarını da belirtti.

HESAPLAMA ARACI VAR

TEKKREDİ’nin web sitesinde kullanıcıların talepleri karşısında hesaplama araçlarının da yer alıyor. Borç birleştirme seçeneğinde, kullanıcıların toplam borcunu, aylık gelirini ve ödeyebilecekleri tutarı giriyor ve karşılarına ortalama bir rakam çıkıyor. Buna ek olarak gecikmeli borç yapılandırma seçeneğindeki ise kredi türü, toplam borç ve talep edilen vadeye göre hesaplama yapabilmek de mümkün. 

1.8 MİLYON DOLAR YATIRIM ALDI

GİRİŞİMLERİNİN hızla büyüdüğünü ve yollarına yatırım alarak devam ettiklerini ifade eden Bedirhanoğlu, “İlk yatırımımızı aldık. Türkiye ve ABD kaynaklı fonlardan ve bireylerden toplamda aldığımız yatırım tutarı 1.8 milyon dolara ulaştı” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!