Borç ertelendi Raks kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Borç ertelendi Raks kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2000 00:00

Haberin Devamı

BANKALAR, kredilerini geri ödemede sorun yaşayan Raks'ın 166.2 milyon dolarlık kredisini 5 yıllık vadeye yaydı. Raks'a 30 milyon dolarlık da yeni işletme kredisi açıldı.

BİR süredir kredi geri ödemelerinde sorunlar yaşayan Raks, alacaklı bankalarla anlaştığını ve 166.2 milyon dolarlık kredinin beş yıl vadeye yayıldığını açıkladı. Raks bu bankalardan 30 milyon dolarlık da işletme kredisi aldı. Raks Şirketler Grubu'ndan yapılan açıklamada, Grubun kredilerinin yeniden yapılandırılması için banka ve finans kuruluşlarıyla imzalanan protokolün uygulamaya konulduğu bildirildi.

Protokol ile Raks Elektronik Sanayi, Raks Sanayi Ürünleri Dağıtım, Raks Müzik Yapım, Rapak Baskı ve Ambalaj Sanayi ile Raks Dış Ticaret'in toplam 166 milyon 247 bin dolarlık kredisi yıllık yüzde 8 faiz oranıyla ilk sekiz ayı ödemesiz toplam beş yıl vadeye yayıldı. Şirketler, sözkonusu kredinin faizini ise 6'ncı ve 7'nci yıllarda ödeyecek.

HANGİ BANKALAR VAR?

Raks Grubu'nun Emlak, Vakıflar, Türk Ticaret, Halk, Tarişbank, Garanti, Yapı ve Kredi, Arap-Türk, Sümerbank, İktisat ve Türk Eximbank gibi kamu ve özel Türk bankalarının yanı sıra bazı yabancı bankalara ve Kuveyt Türk Evkaf, Faisal Finans, Albaraka gibi özel finans kuruluşlarına kredi borcu bulunuyordu.

Protokol uyarınca banka ve finans kuruluşları Raks Grubu şirketleri aleyhine daha önce başlattıkları haciz ve takip işlemlerini de kaldırdılar. Söz konusu banka ve finans kuruluşları kredi borçlarını erteledikleri Raks'a 30 milyon dolarlık da işletme kredisi açtılar. Yedi yıl vadeli olarak açılan işletme kredisinin yıllık faizi yüzde 10 olarak belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!