Bölgenin eğlencesine talibiz

Güncelleme Tarihi:

Bölgenin eğlencesine talibiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2014 16:46

VIALAND Genel Müdürü Tolga Alişoğlu, sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'dan Rusya ve Balkanlar'a uzanan bölgenin eğlencesine talip olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Alişoğlu, Uluslararası Gezi ve Eğlence Parkları Birliği (IAAPA)’nin davetlisi olarak Amsterdam’daki IAAPA Euro Amusement Show kapsamında gerçekleştirilen Avrupa Konferansı’nın “Ceo Talks” bölümünde konuşmacı oldu.

Türk tüketicisinin VIALAND’e verdiği olumlu tepkinin, zamanla bu eğlence kültürünün gelişmesine ve yeni yatırımların oluşmasına da ortam yaratacağını kaydeden alişoğlu, "10 yıllık dönemde pazarın rekabetle birlikte genişlemesi ve büyümesi bekleniyor. Bu büyüme yıllık ziyaretçi sayılarına ve gelirlere yansıyarak yeni yatırımları besleyecek ve kaliteli işletmeleri ayakta tutacak. Bu dinamik gelişmeler pazarın yönünü belirleyecek, büyük uluslararası oyuncuları da Türkiye pazarına çekecektir" dedi.

VIALAND’in, Gürsoy Grup ve Via Properties ortaklığında yaklaşık 650 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirildiğini söyleyen Alişoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Sadece Türkiye'nin değil, Ortadoğu'dan Rusya ve Balkanlar'a uzanan bölgenin eğlencesine talibiz. Tema park turizminin 9 ay sürdüğü Türkiye’yi merkez aldığımızda, 2-2.5 saatlik uçuş mesafesindeki 2 milyar kişinin yaşadığı coğrafyaya hitap ettiğimiz görülüyor. İstanbul'a gelen her iki turistten birini çekmeyi amaçlıyoruz. Orta vadedeki hedeflerimizden biri de İstanbul'a gelen turist sayısını yüzde 15 oranında artırmak. 2014 yılında 4.5 milyonu turist olmak üzere toplam 30 milyon ziyaretçi bekliyoruz."

Eğlence parklarının büyüklüğü 1.5 milyar lira

Türkiye'deki eğlence parklarının oluşturduğu ekonomik büyüklüğün yıllık 1,5 milyar lira civarında olduğunun tahmin edildiğini söyleyen Tolga Alişoğlu, "Temalı parkların, turist çekmek için ciddi bir enstrüman olduğu düşünüldüğünde, temalı park turizminin, popüler bir destinasyon olan Türkiye’de de gelişmesinin önemi bir kez daha kendini gösteriyor. Biz de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!